fbpx

Antonio Vranković potpisao za KK Cibona

Antonio Vranković potpisao jednogodišnji ugovor

Košarkaški klub Cibona se pojačala u reketu i potpisala jednogodišnji ugovor s 213 centimetara visokim centrom i hrvatskim reprezentativcem, Antoniom Vrankovićem.

Vrankovic

Antonio Vranković je pohađao koledž na prestižnom Duke University-u, nakon čega je preko Gran Canarie došao do Splita u kojem je proveo prethodne dvije sezone. Utakmica u kojoj se predstavio hrvatskoj košarkaškoj javnosti bila je upravo protiv Cibone kada je u svojoj trećoj utakmici za ‘Žute’ s 20 poena i 12 skokova uz stopostotan učinak iz igre (8/8) predvodio ekipu do pobjede.

U ABA ligi Antonio Vranković je proteklu sezonu za 18 minuta bilježio u prosjeku 6.5 poena i 4.5 skokova, dok je u HT Premijer ligi za 15 minuta provedenih u igra postizao 7 poena i 3.8 skokova .

– S Vrankovićem se može reći da smo kompletirali cijeli roster. Naravno, i dalje ćemo biti aktivni na tržištu i reagirati ako za to bude potrebe. Vjerujemo da ova ekipa može igrati modernu košarku i da može ispuniti sve naše ciljeve. Antonio je jedan od najperspektivnijih igrača u Hrvatskoj na svojoj poziciji, hrvatski je reprezentativac i netko tko nam sa svojim fizičkim predispozicijama može puno donijeti, prije svega defanzivno. Mlad je kao i ostatak ekipe tako da sam siguran da će se brzo uklopiti i nadam se da će atmosfera biti odlična te da će s našim igračima činiti dobru i sna – rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Foto: Press KK Cibona