fbpx

Blaženka Divjak: Ni u teškim vremenima mi nismo odustali od obrazovanja

Zagreb…

Naši učenici će se kada za 10, 20 godina budu gledali unatrag, prisjećajući se kako im je bilo za vrijeme korone – sjetiti i Škole na Trećem, poručila je Blaženka Divjak

Blaženka Divjak

Blaženka Divjak– Ni u teškim vremenima mi nismo odustali od obrazovanja. Pokazali smo da se nastava može pripremiti, da se može napraviti i da to može biti uspješno, prije svega jer je ovih 200-njak ljudi, koji su na različite načine bili uključeni, rečeno sportskim rječnikom, ostavio srce na terenu. To se vidjelo, to je prihvaćeno – rekla je ministrica Blaženka Divjak.
Na Hrvatskoj radioteleviziji svečano je obilježen završetak projekta Škola na Trećem, koji je počeo 16. ožujka zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno-obrazovnog procesa za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Bio je to zajednički projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koji su organizirali provedbu nastavnog programa i izvođenja nastave na daljinu.
Blaženka DivjakPovodom završetka održan je prigodni domjenak na Prisavlju koji je okupio sve sudionike projekta, ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak sa suradnicima, te programsko vodstvo HRT-a.
Obraćajući se okupljenima, Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić zahvalio je svim sudionicima projekta “Škole na Trećem”.
– Ovaj projekt radili smo 12 tjedana u uvjetima lockdowna, kada je sve stalo, kako bismo djeci od prvog do četvrtog razreda HRTomogućili nastavu. Projekt je jako dobro prihvaćen, kako od naše djece, što je i najvažnije, tako i od institucija poput Europske radiodifuzijske unije. Mnoge televizije slijedile su naš primjer kada je riječ o obrazovanju – rekao je Glavni ravnatelj.
Naglasio je i kako je bilo izuzetno važno pripremiti projekt u vrlo kratkom roku, te podsjetio kako je u njemu sudjelovalo više od 120 zaposlenika HRT-a, više od 60 učiteljica i učitelja, a pristiglo je i više od 100.000 dječjih radova.
Voditeljica projekta bila je HRT-ova urednica Rahela Štefanović s timom novinara, voditelja, snimatelja, realizatora i mnoštvom tehničke ekipe.

Foto: Press