Braća po vatri na malim ekranima
By redakcija On 25 svi., 2019 At 10:14 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

HRT…

Dokumentarni film Braća po vatri na malim ekranima

Braća po vatriHrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.05 sati prikazati dokumentarni film Braća po vatri.
Ekipa ovog dokumentarca provela je ljeto sa splitskim vatrogascima – hrabrim, spretnim i simpatičnim momcima koje voli cijeli grad. Vatrogasci su i sami snimali akcije, pa ćemo Braća po vatrividjeti kako požar izgleda u očima onoga koji prvi kreće u gašenje.
Opušteni i iskreni pred kamerama, vatrogasci vježbaju, uređuju zgradu, pjevaju dalmatinske pjesme, igraju balote, smišljaju podvale kolegama i rade sve ono što radi svaki opušteni Dalmatinac.
No, kada krenu na intervencije spašavaju ljude, kuće, brodove, šume, ali i zalutale golubove i mačke, hvataju zmije na desetom katu, otvaraju pretrpane liftove, spuštaju se po fasadama kako bi pomogli staricama u nevolji. I nitko od njih stopedeset u postrojbi ne bi u životu želio ni mogao biti išta drugo do vatrogasac.
Scenaristica, redateljica i producentica filma Braća po vatri: Jadranka Cicvarić Šiftar
Produkcija: Trigon za HRT

Foto: Press

comment closed