Publika s oduševljenjem dočekala kantatu Carmina Burana Carla Orffa

Lisinski…

Carmina BuranaDugi pljesak, posjetitelji na nogama i znameniti stavak O fortuna ponovljen na bis, završna je slika i najbolji mogući sažetak onoga što se sinoć, u petak 6. travnja 2018. godine, događalo u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, na koncertu koji je donio poznato ostvarenje, jedan od ultimativnih hitova klasične glazbe – kantatu Carmina Burana Carla Orffa.
Zagrebačka publika s nestrpljenjem je i Carmina Buranagolemim interesom dočekala slavno remek-djelo, tjednima unaprijed razgrabivši ulaznice za ovu izvedbu, a brojni izvođači na gusto popunjenoj pozornici dvorane Lisinski ponudili su im puno razloga da kao i uvijek u Off ciklusu ‘isključe’ probleme i ‘uključe’ ono što najviše volimo – dobru glazbu!
U solističkim ulogama predstavili su se mlada i nadarena sopranistica Ilijana Korać Teklić, cijenjeni tenor s ljubljanskom adresom Dejan Maksimilijan Vrbančič te mladi bariton međunarodnih uspjeha Matija Meić.
Orkestru Zagrebačke filharmonije pridružili su se pjevači Akademskoga zbora Ivan Goran Kovačić (zborovođa Luka Vukšić) te Djevojačkoga zbora Zvjezdice (zbor uvježbale Dijana Rogulja Deltin i Paulina Kelava Vidović), a izvedbom slavne kantate ravnao je mladi i međunarodno priznati maestro Miran Vaupotić.

Foto: Press