fbpx

Dan otvorenog trga u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta

Zagreb…

Dan otvorenog trga– U nedjelju, 30. rujna 2018. godine od 11.00 do 13.00 sati, održat će se već tradicionalni Dan otvorenog trga u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu kojem će se i ove godine pridružiti Muzej za umjetnost i obrt te Hrvatski školski muzej – poručuju iz HNK u Zagrebu.
Navedene institucije 30. rujna 2018. godine od 11.00 do 13.00 sati predstavit će najbolje dijelove svojih programa – posjetitelji će moći uživati u dijelovima nekih od najpoznatijih opernih arija, nastupa orkestra, gudačkog i puhačkog kvarteta. Balet HNK izvest će baletne vježbe dok će se Škola za klasični balet predstaviti s karakternim plesovima. Posjetitelji će se moći fotografirati u nekim od najljepših kostima iz fundusa HNK te popiti kavu s glumcima Hrvatskog narodnog kazališta.
Dan otvorenog trgaHrvatski školski muzej će osigurati slobodan ulaz za građanstvo za svoj Stalni postav (u periodu od 11.00 do 13.00 sati), a u 12.00 sati predviđeno je stručno vodstvo po Stalnom postavu Muzeja.
Muzej za umjetnost i obrt će sudjelovati sa svojim programom na temu izložbe Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost što uključuje produženo radno vrijeme Muzeja (do 19.00 sati), jedinstvenu cijenu ulaznice (20.00 kuna), besplatno stručno vodstvo po izložbi (u 11.00 i 17.00 sati), kreativne radionice za djecu ispred Muzeja te prezentaciju papirnih haljina (ispred Muzeja od 11.00 do 13.00 sati).
– Uz bogat raspored Dana otvorenoga trga posjetitelji će imati priliku upoznati skrivene strane Hrvatskog narodnog kazališta putem programa Tajna povijest kazališta – poručuju iz HNK u Zagrebu.

Foto: Press