fbpx

Denis Buntić umjesto Domagoja Duvnjaka

Split…

Denis BuntićHrvatski izbornik Lino Červar umjesto ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka u prvom krugu Europskog prvenstva prijavio je Denisa Buntića koji će se tako naći već u sastavu za utakmicu protiv Islanda.
– Domagoj Duvnjak definitivno otpada za prvi krug natjecanja. Mi idemo dalje, imamo ambicije da ostvarimo naše planove na svakoj utakmici. Odredit ću igrača koji će zamijeniti Duvnjaka. Mi analiziramo i razmišljamo o narednom protivniku. Koristim priliku da još jednom zahvalim splitskoj publici i pozivam ih da dođu i na utakmicu protiv Islanda, da budu naš osmi igrač. U ovim trenutcima njihova pomoć nam je zaista najpotrebnija – rekao je izbornik Lino Červar nakon potvrde liječnika o ozljedi Domagoja Duvnjaka.
Hrvatsku reprezentaciju u 2. kolu Europskog rukometnog prvenstva večeras očekuje utakmica protiv Islanda.
– Nakon što smo u splitskoj bolnici odradili ultrazvuk i magnetsku rezonancu utvrđena je ozljeda i hematom na mišiću lista desne noge. Već smo započeli s fizikalnom rehabilitacijom, a nezahvalno je govoriti koliko će ona potrajati. O daljnjim koracima i tretmanu Domagoja Duvnjaka ćemo redovno izvještavati cjelokupnu javnost – rekao je dr. Krešimir Rotim o ozljedi najboljeg hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka.
Denis Buntić igra na poziciji desnog vanjskog, a trenutačno je član poljskog Vive Targi Kielce. Ljevoruki Buntić bio je član Hrvatske rukometne reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na SP u Tunisu 2005. Igrao je još na Europskom prvenstvu u Švicarskoj 2006., Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. te na Europskom prvenstvu u Austriji 2010.
Karijeru je Denis Buntić počeo u Izviđaču iz Ljubuškog, a onda je prešao u Agram Medveščak i zatim u slovenski Cimos.

Foto: Wiki – Mario Žamić