fbpx

Petar Grašo ugostio zvijezdu britanskog MasterChefa Dhruv Bakera

Split…

Petar Grašo domaćin snimanja prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku – Croatia’s Finest

Dhruv Baker, Petar Grašo– Velika mi je čast što je moj restoran odabran kao predstavnik Dalmacije i što sam ja osobno dobio priliku ugostiti G.Bakera, te što mu se i svidjelo kod nas. Rekao mi je da je ova terasa zasigurno najljepša terasa restorana s takvim očaravajućim pogledom. Jako me raduje što će ovakva slika Dalmacije obići svijet – rekao je Petar Grašo.
Glazbeniku Petru Graši ovih je dana pripala čast da u Splitu bude domaćin snimanja prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku – Croatia’s Finest, koji će se emitirati na kanalu National Geographic, i to u nevjerojatnih 90 zemalja, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker.
Dhruv Baker, Petar Grašo– Pašticada je bila nevjerojatno ukusna, nevjerojatno meka, okusi su bili savršeno izbalansirani i to je jelo koje ću definitivno pripremati kada se vratim kući.’- izjavio je Dhruv Baker nadodajući- ‘Restoran ima zadivljujući pogled na otoke i grad, a njegova terasa je mjesto na kojem bih mogao sjediti cijelo poslijepodne i uživati u pogledu ispijajući čašu vina. Gospodin Petar Grašo je bio divan domaćin i bilo mi je zadovoljstvo upoznati ga – rekao je britanski MasterChef Dhruv Baker.

Dhruv Baker

Britanski gastronomski mag jednako je bio oduševljen i slasticom kuće, ‘Nedovršenom štrudlom’ kako je zovu, a koja uključuje marinirane jabuke, prhko pečeno tijesto naziva anđeoska kosa (rezanci od tijesta), mljevene orahe i bijelu čokoladu, kojom je zaokružio svoje gastronomsko putovanje u ovom gradu. Dhruv Baker imao je prilike i prošetati gradom Splitom te se upoznati s kulturnim znamenitostima poput Dioklecijanove palače i Peristila.

Foto: Adrijana Dejanović – Press