fbpx

Gastronomski mag Dhruv Baker u Hrvatskoj!

Croatia’s finest…

Dhruv BakerJedan od najpoznatijih britanskih chefova, gastronomski mag Dhruv Baker ovih dana boravi u Hrvatskoj gdje započinje snimanje gastronomskog serijala u 20 nastavaka pod nazivom ‘Croatia’s finest’. Riječ je o emisiji u kojoj će Dhruv, u suradnji s domaćim voditeljicama Adrijanom Dejanović i Rajanom Radosavljev obilaziti mjesta u Hrvatskoj te kroz sadržaj prezentirati gastronomske, kulturne, povijesne i općenito turističke znamenitosti naše zemlje.
Dhruv BakerOvaj karizmatični britanski chef, redoviti je gost najgledanijih emisija BBC-evogGood Food Channela‘ te redoviti star chef na svjetskim kulinarskim festivalima, poput Dubai Food Festivala. Rođen u Meksiku, odrastao u Indiji i Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio i u svoj londonski restoran ‘Jolly Gardeners’ te nedugo objavljenoj kuharici ‘Spice’. Upravo su začini bili najzaslužniji za Dhruovu pobjedu na britanskom Masterchefu 2010. godine, čije je finale putem malih ekrana popratilo sedam milijuna otočana. Jedan od najvećih svjetskih kulinarskih autoriteta John Torode, Dhruva je nadjenuo epitetom ‘extraordinary cook with an palate of an angel’. Baker se može pohvaliti i činjenicom da mu je njegov uzor Gordon Ramsey uputio poziv u kojem je mogao birati u kojem će od njegova tri popularna restorana raditi.
Trenutno se diljem Hrvatske snima i u produkciji je 20 polusatnih epizoda televizijskog gastronomskog putopisa po Hrvatskoj Croatia’s Finest na engleskom jeziku. Emisija će prvenstveno biti namijenjena za distribuciju na globalnoj razini, no sigurno je da će je i naši gledatelji imati priliku gledati na domaćim kanalima, i to već početkom ovog ljeta. Sklop turističke i gastronomske ponude naše zemlje tako je kroz ovaj serijal dobio još jednog sjajnog promotora koji će svojom reputacijom zasigurno doprinijeti dodatnoj kvalitetnoj promociji naše zemlje u svijetu.

Foto: Press