O izbjegličkoj krizi: Vodič za izbjeglice!
Piše: redakcija On 19 ruj., 2015 At 11:29 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Sve aktualnosti

Stranica sadržava podatke za hrvatske građane i izbjeglice, podatke o načinu registracije i traženju azila, prihvatnim centrima, ali i kartu s označenim minskim poljima

Vodič za izbjegliceInformativni medijski servis Hrvatske radiotelevizije pokrenuo je internetsku stranicu izbjeglice.hrt.hr čiji je cilj cjelovito informirati i educirati javnost o izbjegličkoj krizi te pomoći izbjeglicama koje posljednjih dana masovno pristižu u Republiku Hrvatsku. Sadržaj je stranice pripremljen na hrvatskome i na engleskome jeziku. Hrvatski građani na njoj mogu pronaći odgovore na najčešće postavljena pitanja, objašnjenja pojmova i zakonskih postupaka za azilante, infografike s prikazima Vodič za izbjegliceprihvatilišta i mjesta na kojima su izbjeglice smještene.
Zainteresirani mogu preuzeti i Vodič za izbjeglice (eng. Refugee Phrasebook), čiji je cilj olakšati komuniciranje s izbjeglicama. U njemu se nalaze prijevodi najčešćih riječi i izraza na hrvatskome, engleskome, arapskome, farsiju i paštuu. Stranica izbjeglice.hrt.hr sadržava i kartu s označenim minskim poljima u Republici Hrvatskoj.
U kategoriji vijesti na engleskome jeziku objavljuju se najnovije vijesti namijenjene izbjeglicama u našoj zemlji, a pripremljen je i vodič u kojemu se mogu pronaći svi podaci o registraciji i traženju azila u Republici Hrvatskoj. Na stranici se prenose i audiovijesti na engleskome jeziku koje priprema HRT-ov radijski program Glas Hrvatske. Te se vijesti mogu poslušati i na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) prije Jutarnje kronike u 6.55 te poslije Kronike dana koja se emitira s početkom u 22 sata.
Sve aktualnosti i podaci o razvoju situacije povezane s izbjegličkom krizom na engleskome se jeziku objavljuju i na profilu HRT-a na Twitteru HRTvijesti.

Foto: Screenshot

comment closed