fbpx

Filmske izložbe uoči 66. Pula film festivala

Pula…

66. Pula film festival – Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pula film festivalPrije službenog otvorenja Pula film festivala, u galerijskim prostorima i muzejima bit će otvoreno niz posebnih izložbi s filmskim predznakom. Prva na rasporedu je u četvrtak, 11. srpnja u galeriji HUiU s početkom u 19 sati, riječ je o izložbi Opremio: Mihajlo Arskovski – Oblikovanje knjiga i periodika do danas. Izložba tematizira opus istaknutog grafičkog dizajnera u području oblikovanja knjige i stručne periodike te obuhvaća vremenski raspon od ranih Šezdesetih godina do danas. Sat kasnije, u galeriji SKUC posjetitelje očekuje otvorenje multimedijalne izložbe Sonja Savić: djevojka iz grada, u čijem će se okviru prikazivati i umjetničinih pet radova koji se mogu svrstati u antologiju eksperimentalnog i alternativnog filmskog i video – stvaralaštva.
U petak, 12. srpnja u Galeriji Makina u 21 sat otvara se izložba Jasenko Rasol: Statisti, kojom autor destabilizira hijerarhiju filmskog seta, stavljajući u prvi plan upravo ljude „iza glavnih glumaca” snimljene na filmskim setovima, uključujući na ovogodišnjem Festivalu premijerni naslov Dnevnik Diane Budisavljević, Dane Budisavljević, gdje je bio direktor fotografije.
U Kinu Valli su izloženi radovi učenika nižih razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koji su pod mentorstvom profesora Denisa Sardoza reinterpretirali vizualni identitet 66. Pulskog filmskog festivala autora Marka Rašića.
MEMO muzej je u sklopu svog fundusa dodao prigodnu novu sekciju koja tematizira Filmski festival u Puli od kraja 50.-ih do 80.-ih godina 20. stoljeća, koju festivalska publika besplatno može pogledati od 13. srpnja, uz predočenje akreditacije, propusnice ili ulaznice za 66. Pulu za trajanja Festivala.

Foto: Press