fbpx

Davor Šuker: Hrvatska je mala zemlja, no imamo brojne prednosti

Za Fox Sports…

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dao je veliki intervju za južnoamerički Fox Sports

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Uefe te najbolji strijelac u povijesti Vatrenih, podijelio je za popularni Fox Sports svoja razmišljanja o različitim temama, a razgovor je emitiran diljem Srednje i Južne Amerike te u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Predsjednik HNS-a na početku intervjua osvrnuo se na ljepotu hrvatske obale, gdje ga je posjetio argentinski novinar Fox Sportsa:
– Hrvatska ima više od 1000 otoka, a kada ljetom plovite i otkrivate našu obalu, većinom se ne morate brinuti za velike valove te možete ploviti bez brige. Imamo izvrsnu hranu i dobru poljoprivredu. Mala smo zemlja, no imamo puno prednosti. Siguran sam da će kolegi novinaru moja mala i lijepa zemlja ostati u dobrom sjećanju.
Šukera su novinari upitali i za mišljenje o argentinskom nogometu:
– Argentina je nogometna nacija kojoj se divi cijeli svijet te su njihovi igrači, dres i nogometna povijest planetarno poznati. Argentinski dres svojstvenog je izgleda te će ga navijači lako prepoznati među drugim dresovima, baš kao i hrvatski dres – zaista imamo sreće što imamo takve prepoznatljive dresove. Poštujem argentinski nogomet, a Argentina ima odlične igrače.
Novinari južnoameričkog Fox Sportsa predsjednika HNS-a također su pitali i za mišljenje o najslavnijim argentinskim nogometašima Maradoni i Messiju te ga upitali kojega bi od njih izabrao za svoju momčad:
– Možda nisam objektivan, no oni koji me dobro poznaju znaju da ću uvijek izabrati Maradonu, koji je bio moj suigrač te je moj dugogodišnji prijatelj. Messi je svakako nevjerojatan igrač; uz Beckenbauera, Cruyffa, Maradonu, Ronalda i Di Stefana svrstao bih ga među najbolje igrače svih vremena. Ipak, moram izabrati Maradonu. Sjećam se kada mi je govorio da samo trčim prema naprijed te da će mi on dodati loptu kako bih zabio. Imali smo veliku godinu zajedno u Sevilli; s nama je igrao i Simeone, a trenirao nas je Bilardo. Zbog svojih iskustava s njima ću uvijek poštovati Argentinu i njihove navijače.
Na pitanja o VAR-u, Davor Šuker je istaknuo važnost educiranja javnosti o korištenju navedene sudačke tehnologije:
– Potrebno je navijačima i svim akterima u nogometu objasniti kako VAR funkcionira te za što se i kako koristi. Možda navijači nisu dovoljno dobro upoznati s VAR tehnologijom te stoga VAR ocjenjuju samo po tome da li je korišten u odlukama koje su koristile njihovoj momčadi ili ne.
Novinar Fox Sportsa Christian Martin koji je vodio intervju nakon obavljenog razgovora poručio je kako mu se Hrvatska više nego svidjela:
– Hrvatska je uistinu posebna nacija, jedinstvenog nogometnog pedigrea i sjajne tehnike, a na Svjetskom prvenstvu u Rusiji potpuno je nadigrala Argentinu. Osim toga, hrvatska je obala zapanjujuće lijepa, a Hrvatsku krase i sjajna hrana, kultura, mjesta te prije svega prekrasni ljudi spremni pružiti dobrodošlicu.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez
Izvor: Hrvatski nogometni savez