Jelena Jovanova zablistala u mjuziklu Chicago!
Piše: Gordana Malašić Lazić On 6 velj., 2016 At 11:24 AM | Categorized As Intervju, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Intervju…

Junakinja mjuzikla je inspirativan i jako zabavan lik. Uživam u svakoj sekundi na pozornici, kazala je lijepa glumica za portal Scena.hr

Jelena JovanovaMakedonska glumica Jelena Jovanova lani se udala za glumca Stjepana Perića. Par uživa u prvim mjesecima bračnog staža. Osim u ljubavi, Jelena uživa u novim ulogama. Posebno je ponosna na glavnu ulogu u jednom od najpoznatijih i najizvođenijih mjuzikala u svijetu, mjuziklu ‘Chicago’, a koji je i prvi licencirani mjuzikl u Makedoniji. Igra i u filmu ‘Ustav RH‘.

Scena: Igrate u mjuziklu ‘Chicago’. Što vam je fascinantno u mjuziklu?
Plesati, pjevati, glumiti. Kanalizirati sve to da izgleda lijepo i jednostavno. Zaista je veliki užitak. Kompleksna je to forma i jako zahtjevna. Ali to su slatke muke, vjerujte. Kad se tijelo i glas daju bezuvjetno, kad publika dva sata ne prestaje aplaudirati i uživati – tada znate da vrijedi živjeti za to!

Scena: Kakav je osjećaj utjeloviti glavnu junakinju u mjuziklu?
Jelena JovanovaNakon što su to odigrale sve Bob Fosseove muze, njegova žena Gwen Verdon, Liza Minnelli, Ann Reinking pa i Renee Zellweger, došao je red i na mene. Pokušala sam slušati muziku svoje duše i ići za tim što mi srce govori. Neskromno možda, no znam da sam napravila nešto više, da sam vodila lik kroz amplitude drugačije od njihovih. A i lako je bilo nadgraditi ulogu nakon što su mi njihove izvedbe popločale put. Junakinja ovog mjuzikla je bezgraničan, inspirativan i jako zabavan lik. Uživam u svakoj sekundi na pozornici i drago mi je da nismo u teškim trenucima odustali od realizacije ovog projekta. Sad zbog toga imamo prvi licencirani mjuzikl u Makedoniji.

Jelena JovanovaScena: O kakvoj vrsti licence je riječ?
Redateljica Nataša Poplavska napravila je savršen potez. Otkupili su ‘non replica’ licencu. To znači da kreativni tim (redateljica, glumci, koreograf i kostimograf) ima slobodu razvijati svoje kreacije. Osjećali smo se živo i ‘modelirali uloge svojim prstima’, nismo kopirali original. Naravno i licenca zahtijeva svoje: orkestar i zbor ne smiju odstupati od originala, pjeva se isključivo uživo, poznati ‘catwalk’ Bob Fossea stil plesanja se mora Jelena Jovanovazadržati te se ne smije mijenjati spolove likova. Isto tako za svako izbacivanje i dodavanje teksta morali smo tražiti njihov blagoslov.

Scena: Igrali ste u filmu Ustav RH.
Jedna zgrada, četiri susjeda. Susjedi se ne podnose. Ne slute da će doći dan kad će se sudbina s njima poigrati te ih učiniti međusobno ovisnima. Jedan mali dio tog njihovog životnog mozaika je i moj lik. Provela sam nekoliko divnih dana na setu. Dovoljnih da uspijem uživati i ukrasti dio redateljskog blaga Rajka Grlića. Bilo je kratko i doista slatko.

Scena: što je sljedeće u vašoj karijeri?
Za početak malo odmora, a nakon toga veseli me učenje starogrčkog jezika za potrebe jednog filma. Neću puno govoriti o tome dok se ne pokrene njegova realizacija. Malo sam praznovjerna po tom pitanju.

Jelena JovanovaScena: A što si priželjkujete?
Koristiti u potpunosti ovaj dar života, ne bojati se ničega, hrabro sanjariti, raditi svoj posao, raditi dobre projekte. Projekte u koje vjerujem i koji zastupaju pravu istinu. Nikad ne zaboraviti koliko sam sretna što imam sebe, ljubav, zdravlje i što radim ono što volim na dva tržišta. Danas je to pravi luksuz.

Scena: Nedavno ste se vjenčali, pa kako se osjećate u braku?
Osjećam se slobodno i istodobno obasjano pažnjom. Još je rano da se žalim. Trudimo se rasti individualno i isto toliko investirati u zajednički rast. Osjećaj da nekome uistinu pripadam je nezamjenjiv. Sretna sam da imam Stjepana pored sebe. Nadam se da će tako biti i dalje, naravno ako zaslužimo. Sve se u životu treba zaslužiti.

Foto: Matea Smolčić Senčar, Emil Petrov, Prisk

comment closed