fbpx

Ivana Kindl: Želim više je snažna pjesma, rasplakala me!

Poruka…

‘Zašto da gubimo kada možemo bolje i zašto da šutimo protiv svoje volje’

Ivana KindlIvana Kindl snimila je treći singl ‘Želim više’ koji će se naći na novom albumu. To je njezina, kaže pjevačica, najintimnija pjesma koju je ikad snimila. U razgovoru s Ivanom saznali smo što je to u ovoj pjesmi toliko intimno da ju je rasplakalo. Pjesmu autorski potpisuju Ivana i Alen Križaj koji je ujedno aranžirao i producirao pjesmu.

Scena: Rekli ste da je ova pjesma vaša intimna priča, doživljaj situacije, nedostatak vjere i duha zajedništva u društvu. Koji događaj vas je motivirao na ovu pjesmu?
Alen Križaj većinski je autor glazbe i kad sam prvi put čula kompletnu melodiju, emotivno me ponijelo, rasplakala sam se. Na tekstu smo dugo radili, iako nam je ljubav glavna inspiracija spontano se uvukla misao o našem društvu zbog sveopće apatične atmosfere. Naglasak je na refrenu, koji ima notu univerzalne poruke jer ‘zašto da gubimo kad možemo bolje i zašto da šutimo protiv svoje volje’. Pjesma i atmosfera najbolje odražava moj senzibilitet.

Ivana KindlScena: Rekli ste da vas je pjesma rasplakala. Koja misao vas je dovela do suza?
Atmosfera, melodija, poruka pjesme bio je pokretač emotivne erupcije kao nikada do sad. Zato mi je ta pjesma toliko posebna, a i sama volim slušati pjesme sličnog karaktera drugih izvođača.

Scena: U pjesmi je naglasak na stih ‘zašto da gubimo kad možemo bolje i zašto da šutimo protiv svoje volje’.
Tako je, spontano mi je došla ta misao, poruka. Iako možemo poruku prenijeti na ljubavnu situaciju, mene je vukla više prema univerzalnoj poruci društvu, koje bi se trebalo izboriti za sebe, za promjene jer živimo u nezahvalnim vremenima.

Scena: Kako je nastala pjesma?
Nastajala je godinu dana. Iiako su nam se neke druge pjesme vrzmale po glavi kao novi singl, nisam mogla odoljeti kad smo melodiju završili. Dugo smo tekst pisali i na kraju se sve posložilo u jako lijepu pjesmu.

Ivana KindlScena: Ljubav je inspiracija vaših pjesama, što je ljubav za vas?
Ljubav je najvažniji osjećaj na svijetu, pokretač, sreća i sve ono najpozitivnije. Umjetnici trebaju bol za stvaranje, tada je inspiracija najjača. To je više manje jednostavno tako, najbolji primjer je Adele koja je na osnovu svog ljubavnog kraha i boli napisala jedan od najljepših i najboljih albuma ikad.

Scena: Da možete vratiti vrijeme i da ste znali ono što sad znate, biste li se ipak opet bavili glazbom?
Da sam znala da će doći ovakva vremena, glazba bi mi možda bila samo hobi. Sad je u biti kasno za takva razmišljanja, nema povratka i jedino ostaje raditi, stvarati i nadati se sretnim ishodima.

Scena: Poruka čitateljima je…?
Mislite pozitivno!

Foto: Press

Poslušajte: [vsw id=”pjdV9bBgXJk” <a rel=”nofollow” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no” a>]