fbpx

Jelena Jovanova: Božićni običaji i kovanica za sreću

Lijepa glumica…

Jelena je proslavila Božić u krugu obitelji i s dečkom glumcem Stjepanom Perićem

Jelena Jovanova– U zadnje dvije godine bila sam dosta privilegirana jer sam imala po dva Božića. Blago meni zbog darova, ali teško trbuhu zbog hrane. Gdje god bila, za pravoslavni Božić uvijek sam kod kuće s roditeljima i taj me blagdan najviše veseli – rekla je lijepa glumica za portal Scena.hr. Jelena Jovanova kaže kako joj je ovaj Božić bio najdraži jer ga je proslavila i s dečkom glumcem Stjepanom Perićem.

Kovanica za sreću

– Stjepan je ovog Božića bio gost te je imao prilike vidjeti naše običaje – otkrila je Jelena. Makedonska glumica ispričala nam je o božićnim običajima u svom kraju.
– Svake večeri prije Badnjaka pale se vatre kako bi vatra potjerala sve loše sile koje su dolazile u prošloj godini. Rano ujutro probude te koledari koji obilaze svaku kuću pjevajući koledarske pjesme, a domaćin vjernik, koji im otvori vrata, daruje ih. Koledarskim pjesmama slavi se dolazak sunca, slavi se sreća i zdravlje u novoj godini. Hrana je posna, a trpeza nakićena sa suhim grančicama hrasta. Najstariji član obitelji dijeli svima komad badnjakovog kruha u kojem se nalazi kovanica za sreću. Vjeruje se da će onaj koji je dobije biti najsretniji. Ovaj put je došla kod mene, pa vjerujem da se čujemo još za puno lijepih stvari do kraja godine – naglasila je.

Najljepši trenutak u 2014. godini

Jelena JovanovaJelena kaže kako je 2014. godina bila godina za psihičke pripreme za ono što dolazi u 2015. godini.
– U prošloj godini nisam radila puno novih projekata. Trebalo mi je dosta odmora nakon serije ‘Tajne’ i drago mi je što radim ovaj posao, pa si mogu priuštiti dovoljno vremena za sebe. U ovoj godini vjerujem da će biti puno lijepih stvari za mene – objasnila je. Najljepši trenutak u 2014. godini bio joj je rođenje malenog nećaka.
– Njegov osmijeh je neprocjenjiv, osmijeh koji ti potjera tugu i pokazuje ti koji je smisao života – kazala je Jelena. Glumica u ovoj godini želi samo zdravlje, a čitateljima portala Scena.hr je poručila:
– Vjerujte! Uz vjeru nikad niste sami.

Foto: Scena.hr