fbpx

Pobjeda Vatrenih protiv Islanda najgledanija do sada na Svjetskom prvenstvu

Svjetsko prvenstvo…

Pobjedu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu pratilo ju je gotovo 1,8 milijuna gledatelja

– Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Islandom s rezultatom 2:1, na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, u utorak navečer na Drugom programu (HRT-HTV2) pratilo je 1.792.744 gledatelja, pokazuju podaci o gledanosti – poručuju iz HRT-a.
O velikom zanimanju za ovaj susret u kojem je Hrvatska izborila prvo mjesto u svojoj skupini D govori i podatak kako je 73,5 posto onih koji su bili pred svojim malim ekranima gledalo upravo ovu utakmicu, što znači kako ju je pratilo sedam od deset gledatelja koji su bili pred malim ekranima. Također, udio u gledanosti Drugog programa HRT-a u udarnom terminu od 19 do 23 sata jučer je iznosio 61 posto, što je više od svih ostalih televizija zajedno.
– Pored toga, nekoliko desetaka tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem interneta. Riječ je o do sada najgledanijoj hrvatskoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. hrvatska radiotelevizija za je svoje gledatelje osigurala prijenose za sve 64 utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz to, moguće ih je pratiti i na posebnom eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji nosi oznaku HRT 2 HD te na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2) – zaključuju iz HRT-a.
Sljedeći nastup izabranika Zlatka Dalića, ovoga puta u osmini finala Svjetskog prvenstva, bit će protiv Danske u nedjelju 1. srpnja u 20.00 sati u Nižnjem Novgorodu.

Foto: Press – HNS društvena mreža