fbpx

Šesto izdanje Glazbe i grada – Fiesta Latina

Zagreb…

Šesto izdanje Glazbe i grada na Trgu kralja Tomislava održava se pod nazivom Fiesta Latina

Glazbe i gradaI ove godine, u suradnji s Gradom Zagrebom, ansambli HRT-a – Zbor i Simfonijski orkestar, Tamburaški orkestar i Jazz orkestar – slave Svjetski dan glazbe (21. lipnja) u već tradicionalnoj trodnevnoj glazbenoj manifestaciji, a u sklopu festivala Zagreb Classic, odnosno Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKUL.
Od 21. do 23. lipnja 2019. godine, četiri ansambla HRT-a Zagrepčanima i svima koji Glazbe i gradase u gradu zateknu donosi široku lepezu glazbenih poslastica inspiriranih latino ritmovima koji najbolje dočaravaju radost glazbe, ljeta i slave život pun sunca. Fiestu otvaraju Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, nastavljaju Tamburaški orkestar HRT-a s Los Caballerosima, a zatvaraju Jazz orkestar HRT-a i grupa Cubismo. Naravno, uz prijenos uživo u programima Hrvatske radiotelevizije.
Ideja Svjetskog dana glazbe zaživjela je još 1982. godine u Parizu kao Fête de la musique (Svečanost glazbe) – dan na koji se glazba slavi kao umjetnost koja jednostavno čini život ljepšim, a pretvorila se u međunarodni fenomen. Širom svijeta, na prvi dan ljeta, 21. lipnja, organiziraju se besplatni koncerti svih glazbenih žanrova okupljajući ljude na nekonvencionalnim otvorenim prostorima u opuštenoj atmosferi druženja i uživanja u glazbi.

Foto: Press