fbpx

Franjo Arapović: Želio bih dobiti unuke

Legendarni košarkaš…

Arapović za portal Scena.hr govori o karijeri i obitelji

Franjo ArapovićBivši hrvatski reprezentativac, Franjo Arapović, kaže da se danas rado sjeća utakmica na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni, kad su osvojili srebro. U finalu ih je čekao SAD. Javnost najviše pamti slavno zakucavanje Arapovića kojim je Hrvatska preokrenula vodstvo SAD-a.
– Nisam ja tada o tom košu razmišljao tako, niti da smo tim košem poveli… – rekao je Arapović za portal Scena.hr. Dodaje kako mu košarkaški dani ne fale. Pronašao je neke nove izazove u životu, no ipak se košarkaških dana rado sjeti. Posebno, kaže, kad o košarci razgovara sa sinom Markom, koji je također sjajan košarkaš.
– Šalim se s njim, pa ga pitam sine ja imam dvije medalje s Olimpijskih igara, a kad ćeš ti donijeti medalju, a ne samo akreditaciju – otkrio je kroz smijeh. Arapović ističe da ima sjajan odnos sa svojom djecom. Prisjetio se i svojih početaka karijere.
– Moj životni put bio je jako težak. Košarku sam počeo igrati sa 17 godina, imao sam puno braće i sestara, roditelje, dvije tetke i morao sam se i o njima brinuti i pomagati im. No ja sam zadovoljan sa svojim životom i da mogu birati, želio bih sve ponoviti – ispričao je Arapović. Ipak, ima nešto što se Arapoviću još nije ostvarilo.
– Želio bih dobiti unuke.

Foto: Scena.hr