fbpx

HND: Zgroženi smo količinom odvratnih komentara

Zagreb…

Priopćenje HND – Hrvatskog novinarskog društva prenosimo u cijelosti:

Pozdravljamo istragu policije, očekujemo kažnjavanje napadača na novinare

HND– Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zahvaljuje svim pojedincima te domaćim, inozemnim kao i međunarodnim organizacijama i institucijama koje su javno iskazale zabrinutost zbog pokušaja ubojstva predsjednika HND-a Saše Lekovića diverzijom na kotaču njegovog automobila, ali i upozorile da se novinarima u Hrvatskoj već dulje vrijeme nekažnjeno izravno prijeti, pa čak i smrću.
Policija je započela istragu o diverziji na kotaču automobila predsjednika HND-a kao i o prijetnjama koje je dobivao, ali i prijetnjama koje su upućivane drugim novinarima. Pozdravljamo to kao poruku da se ubuduće napadi na novinare neće ignorirati i očekujemo da napadači na novinare konačno budu kažnjeni.
Istovremeno smo zgroženi količinom odvratnih komentara na društvenim mrežama kao i na nekim web portalima. Neki od tih komentara mogu se okvalificirati i kao govor mržnje pa i poticanje na nove napade na novinare. Zbog toga pozivamo portale da otkažu gostoprimstvo autorima takvih komentara. Posebno zabrinjava što su neki autori tih komentara i osobe velikog utjecaja u javnosti – piše u priopćenju HND kojeg potpisuje potpredsjednik HND-a Denis Romac.

Foto: Google Maps