fbpx

HNK: Održan poetski performans Ne čitaš žene

Ne čitaš žene

Nakon praizvedbe poetske drame Gdje se kupuju nježnosti Monike Herceg, Drama HNK u Zagrebu nastavila je s programima predstavljanja poezije kojima publici želi približiti pjesničko stvaralaštvo.

Ne čitaš žene

Održana je večer pod naslovom Ne čitaš žene koja je publici donijela glasove suvremenih hrvatskih pjesnikinja u izboru Monike Herceg i scenskoj postavci Ivice Buljana.

Ne čitaš žene

Poeziju Sanje Baković, Olje Savičević Ivančević, Monike Herceg, Lidije Deduš, Ane Brnardić, Martine Vidaić, Dorte Jagić, Vande Mikšić i Marijane Radmilović govorile su Alma Prica, Vanja Matujec, Olga Pakalović, Barbara Vicković, Ivana Boban, Luca Anić i Iva Jerković. U ovom poetskom performansu tekstovi su isprepleteni i dramaturški složeni tako da stvaraju narative šest različitih žena.
Pjesnikinje i glumice progovaraju o majčinstvu, ljubavi, boli, patnji, sreći i djelićima svakodnevice koji život čine podnošljivim.
Uživo na sceni za DJ pultom, glumice je pratio DJ Šimun Stankov, a s njima su dvoje plesača, Mateja Miković i Taiguara Goulart.

Foto: Press – Mara Bratoš