fbpx

Homo si teć: Zajedno smo Rijeka

Rijeka…

Najavljen 21. ‘Homo si teć’ – festival sporta i rekreacije

Homo si teć– Program se i ove godine proteže kroz tri travanjska vikenda i nudi mnoštvo izazova i zabave sportašima i rekreativcima, ali i svim ostalim posjetiteljima koji svake godine u velikom broju dolaze na festivala – naglasila je Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, najavljujući prvu utrku ‘539 skok’ već za ovu subotu 8. travnja u 10.00 sati, kad će trkači iskušati svoju brzinu i spretnost na Trsatskim stubama. Subota 15. travnja rezervirana je za “Molo longo trk” i utrku najpoznatijom riječkom šetnicom.
Homo si tećOrganizatori festivala sporta i rekreacije ‘Homo si teć‘ na današnjoj su konferenciji za medije predstavili ovogodišnji program 21. jubilarnog izdanja festivala koji, od 08. do 23. travnja 2017. godine, nudi čak devet utrka pod sloganom ‘Zajedno smo Rijeka‘. U tjednu uoči velike završnice festivala, sportski klubovi i udruge predstavit će svoje programe na Korzu te pomoći u humanitarnoj prodaji “Homo si teć” majica, a u subotu 22. travnja škole sportova za djecu i programi za rekreativce naći će se na Gatu Karoline Riječke od 10 do 14h.
Nedjelja 23. travnja donosi bogat program u samom središtu Rijeke i 7 utrka na kojima se očekuje preko 10 000 trkača – 2. Riječki maraton, ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, 16. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7, nova utrka Desetka, utrka građana “Homo si teć”, dm Babybonus cup i Hendi cup. Prijave za natjecateljske utrke otvorene su na stranici www.rijeka.run .
– I ove godine se uz trčanje tijekom festivala širi pozitivna energija i pomaže onima kojima je to najpotrebnije – istaknuo je Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, pozvavši građane da se uključe u humanitarnu akciju i nabave svoju ‘Homo si teć’ majicu. Majice se po cijeni od 40.00 kuna mogu kupiti na prodajnom mjestu na Korzu (Trg 128. brigade Hrvatske vojske) svaki dan od 10 do 18 sati, kao i u Intersportovim trgovinama u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu, te auto salonu Ark Mihelić na Viškovu. Kupnjom svake majice donira se 5kn programu ‘Moje mjesto pod suncem’ kojim udruge ‘Centar za kulturu dijaloga’ i ‘Šarolija’ pomažu djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji. Građani će pored toga imati priliku pomoći programu i dobrotvornim prilogom u donatorsku kutiju, za što će dobiti prigodnu narukvicu kao sudionici Festivala.
Homo si teć održava se bez prekida od 1998. godine i najveći je ulični sportski događaj u Hrvatskoj

Foto: Press