fbpx

Hrvatska porazom otvorila nastup na SP u Francuskoj

Montbéliard…

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija poražena od Španjolske na EP u Francuskoj

Hrvatska– Hrvatska je dobra mlada ekipa i sigurna je budućnost pred njima, stoga im čestitam na ovoj utakmici i zadovoljan sam stoga našom pobjedom. Ovo je dobar početak turnira za nas – rekao je nakon susreta španjolski izbornik Carlos Viver.
Na otvaranju EP 2018 u francuskom Montbéliardu, Hrvatska ženska seniorska reprezentacija je pred 3600 gledatelja izgubila od Španjolske rezultatom 25:18. Od početka utakmice bila je vidljivo kako su HrvatskaŠpanjolke iskusnija ekipa s iznimno raspoloženom Nereom Penom koja je stvarala velike probleme našoj obrani. Imali smo niz pogrešaka, a obrana 6-0 s kojom smo krenuli nije davala nadu u eventualno iznenađenje koje smo priželjkivali.
– Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta. Međutim ako imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove – rekao je nakon utakmice izbornik Nenad Šoštarić.
U ekipi Španjolske dominirale su Pena sa sedam golova i Gonzales koja je postigla pet golova, a Hrvatska je najboljeg strijelca imala u Ivani Dežić koja je 4 puta pogodila španjolsku mrežu.
Hrvatsku u ponedjeljak očekuje još jedan težak ispit u susretu s Mađarskom.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez