Kadetkinje Hrvatske porazom otvorile Europsko prvenstvo

Michalovce…

Kadetkinje Hrvatske– Sve pohvale djevojkama i mojim kolegama iz stožera na danas pokazanom. Djevojke su pokazale kvalitetu, borbenost, timski duh i zajedništvo i nisu odustale do zadnjeg trenutka. Sigurno će nam ova utakmica pomoći i ohrabriti nas na našem putu stvaranja prepoznatljive igre i kolektiva, te kroz to u individualnom razvoju naših djevojaka s projekcijom stvaranja seniorskog reprezentativnog kadra. Vrlo čvrsta i zahtjevna utakmica s jakim obranama gdje su na kraju presudili sitni detalji. Reprezentaciji Danske iskrene čestitke, danas su bili bolji – rekao je nakon utakmice izbornik Goran Bobić.
Hrvatska ženska kadetska reprezentacija otvorila je svoje prvo veliko natjecanje porazom od Danske. Izabranice Gorana Bobića poražene su na startu europske smotre s rezultatom 22:20 (11:12). Iako su u prvom poluvremenu uspjele okrenuti rezultat i držati susret u neizvjesnosti veći dio drugog poluvremena, na kraju su se protivnice ipak bolje snašle i pobijedile.
Franušić je bila najbolji strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka, a slijedi ju Petika koja je dodala pet pogodaka. Kod Danske se istaknula Emilie Boldhold Steffensen.
Kadetkinje već danas očekuje susret drugog kola gdje će od 19.30 sati snage odmjeriti s Mađarskom koja je prije manje od mjesec dana osvojila Olimpijski festival europske mladeži u Györu.

Foto: Press – HRS