fbpx

Domagoj Duvnjak: Mi smo uvijek jaki

Naš prvi cilj je da prenesemo sva četiri boda iz grupe, rekao je Domagoj Duvnjak

– Koliko god čudno zvučalo, meni je 2020. godina jedna od najljepših. Krenuli smo s Europskim prvenstvom i srebrom, atmosfera je bila sjajna, euforija, navijači, stvarno nešto prelijepo. Zatim sam u četvrtom mjesecu osvojio naslov prvaka Njemačke s Kielom, vratili smo titulu nakon pet godina. I sad, kao šlag na kraju, osvojili smo Ligu prvaka. Nadalje, mislim da ste i vi čuli da imamo problema s ozljedama, ali nećemo se žaliti, mi smo uvijek jaki. Ne želimo ništa obećavati, osim da ćemo dati sve od sebe, a to je ono što ponavljamo svake godine. Naš prvi cilj je da prenesemo sva četiri boda iz grupe, a onda što bude, ne smijemo i nećemo nikoga podcijenjivati. Imamo dvije utakmica sa Španjolcima, to su dvije jake utakmice za pripremu, i naš cilj je pobijediti u obje – rekao je Domagoj Duvnjak.

Domagoj Duvnjak

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija već po tradiciji okupila se na Novu godinu, i nakon antigenskog testiranja krenula put Poreča na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje će se održati od 13. – 31. siječnja ove godine. Po dolasku u Poreč, reprezentacija će imati i PCR testiranje. Izbornik Lino Červar napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na popis objavljen prije nekoliko dana. Reprezentaciji se od danas priključuje Lovro Mihić kao treće lijevo krilo, a s osnovnog popisa na listu pričuva prebačen je Josip Vekić. Na popisu izbornika Line Červara, koji je Novu godinu dočekao u krugu obitelji, nalazi se 21 igrač. Na njemu nema ozlijeđenih Igora Karačića i Luke Stepančića što je iznimno veliki gubitak, jer je riječ o stožernim igračima reprezentacije. Inače, zbog situacije s koronom, Svjetska rukometna federacija (IHF) dopustila je svakoj selekciji da u Egipat može dovesti 20 igrača.

Domagoj Duvnjak

Kao što je poznato hrvatska reprezentacija će u sklopu završnih priprema, uz treninge odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa protiv Španjolske. Prvi je u Poreču 5. siječnja u 17:15, a uzvratni 9. siječnja u Madridu u 18:00 sati. U Poreču će se u poluvremenu susreta Hrvatska – Španjolska održati i kratka završna svečanost izbora najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudaca Hrvatske za 2020. godinu. Nakon povratka iz Madrida reprezentacija će dva dana boraviti i trenirati u Zagrebu te 12. siječnja otputovati u Alexandriu. Hrvatska se u prvom krugu Svjetskog prvenstva nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. Tim redoslijedom će se i igrati susreti: 15.01. Japan, 17.01. Angola, 19.01. Katar. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje.

Foto: Press – HRS