fbpx

Iva Alilović: Obožavam kuhati za svoju obitelj!

U kuhinji s lijepom Ivom…

Lijepa supruga rukometnog vratara u kulinarstvo se zaljubila kad je postala majka

Mirko Alilović

Mirko i Iva Alilović– Sad mi je simpatično kad se sjetim kako mi je Mirko na samom početku naše veze rekao: “ti ćeš biti moja žena, ja ću tebe ženiti!“ A prvo što sam mu ja odgovorila na to: “ali Mirko, ja ti ne znam kuhati“. On se počeo smijati te kazao: nema veze, kad budeš trebala znati, naučit ćeš”, tako je i bilo – prisjetila se Iva Alilović za portal Scena.hr. Lijepa supruga rukometaša kaže da se u kulinarstvo zaljubila kad je postala majka.
– Kuhati sam počela dosta kasno. Dok sam živjela u Zagrebu, uvijek sam imala baku koja je mene i mamu nakon napornog radnog dana kod kuće dočekala s finim ručkom. A kad baka nije kuhala, onda je kuhala mama koja zaista jako fino kuha. Tako da u mladosti nisam nikada imala potrebu kuhati, iako mi je baka uvijek govorila kako moram znati jer ću jednom biti majka i supruga – ispričala je. Iva je majka dvoje djece.

Jela

– Kad smo dobili Ivana otišli smo živjeti u Veszprem. U toj trudnoći dobila sam 30 kilograma viška. Bila sam stalno na nekoj dijeti i uglavnom kod kuće, i to gladna, pa sam mislila – kad ja već ne mogu jesti, neka se drugi vesele. Kuhala sam za Mirka i često su nam u goste dolazili neki njegovi suigrači s kojima smo se tada družili. Ne mogu reći da sam tada briljirala, ali bilo je ukusno za početnika. Puno mi je pomagala majka i kuharica na internetu. Kasnije sam ušla u priču i sada zaista mogu reći da vrhunski kuham i ono najbitnije, što mi je prije bilo nezamislivo, obožavam kuhati – otkrila je. Iva obožava spravljati ukusna i zdrava jela za svoju obitelj.

Jela 1

– Moj Ivan voli jesti sve, od variva, tjestenine, ribe, mesa, dok Mato već radi probleme. Mato voli jesti samo slatko, pa s njim vodim borbe. Volim kuhati raznoliku hranu. Koristimo domaće proizvode, domaće voće i povrće, sve što uzgoje Mirkovi roditelji u Hercegovini i moja baka u svom vrtu. Također, jako pazimo i njegujemo običaj da smo obavezno za vrijeme ručka svi zajedno za stolom, a posebno nedjeljom – naglasila je Iva koja kaže da je posebno slaba na slastice.

Foto: Iva Alilović priv. album