fbpx

Ivan Rakitić: Složni smo, bacat ćemo se na glavu. Podržite nas!

Rusija…

Ovo je Svjetsko prvenstvo i moramo uživati, poručio je Ivan Rakitić

Ivan Rakitić– Danska je jako ozbiljna reprezentacija i nije slučajno 18 utakmica bez poraza. Kompaktni su, znaju što im je činiti i znaju kako zaustaviti suparnika. Nisu nervozni, malo toga dopuštaju unutar svog kaznenog prostora, a u napadu su brzi i neugodni. Moramo odgovoriti na njihovu fizičku snagu, a mislim da smo dokazali da smo dobri u prekidima i u obrani. Imamo hrabrosti u takvim situacijama. No, teško ih je čuvati, pogotovo Eriksena, koji je ponajbolji razigravač Europe i svijeta te mu moramo posvetiti posebnu pažnju. Zaslužili su osminu finala, ali mi ćemo se boriti da na tome i stanu – rekao je Ivan Rakitić.
Hrvatska je reprezentacija održala posljednju konferenciju za medije u svojoj ruskoj bazi u Roščinu te će se poslijepodne zaputiti prema Nižnjem Novgorodu.
Ivan Rakitić– Naravno da je bolje što ranije postići pogodak, znamo koliko su iskusni i bit će nam jako teško. Moramo biti samopouzdani, znati u svakom trenutku što radimo i zato izbornik priprema sve detalje. Na nama je dobro se postaviti, preuzeti inicijativu i dobiti utakmicu. Ima nas 22 igrača koji želimo, koji možemo, a izbornik će odlučiti što je najbolje i pronaći pravo rješenje. Složni smo, maksimalno se podržavamo i to je najvažnije. Moramo znati da je ono što radimo dobro, da se dobri rezultati ne događaju slučajno, da se sve slaže, i to nas puni samopouzdanjem. Nitko nam ništa nije darovao. Pritisak je uvijek prisutan, no od početka ovog okupljanja govorimo isto – ovo je Svjetsko prvenstvo i moramo uživati. Da ga možemo igrati svake godine, igrali bismo. Fantastično je koliko se ljudi okuplja diljem svijeta da nas prati, koliko osjećamo njihovo veselje, i taj pozitivan pritisak mora postojati. Želimo sve učiniti ponosnima, a ovo je velika, sjajna prilika. Zbog nje smo daleko od obitelji i prijatelja, i nadam se da ćemo se na kraju radovati – dodao je Ivan Rakitić.
Ivan Rakitić– Prođemo li Dansku, izgledat će kao da ne možemo jedni bez drugih na velikim natjecanjima. Za mene su Španjolci prvi favoriti, bez obzira na teške tri utakmice u skupini. Njihova sigurnost u igri iznad je svih ostalih. Izrazito ih poštujem, poznam igrače i djelatnike njihovog saveza, i želim im sve najbolje, ali dosta im je četvrtfinale. Neka se poslije njega malo odmore, s obzirom da mi je Hrvatska iznad svih. Volio bih igrati s njima, no prvo je na redu Danska – kazao je Rakitić.
Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji igrati protiv Danske, drugoplasirane momčadi skupine C. A Rakitić je poslao poruku navijačima.
– Hvala svima, fantastično je vidjeti kako navijači iz cijele Hrvatske, Europe i svijeta žive za nas i našu reprezentaciju. Mi to gledamo, pratimo, sve to dolazi do nas. Podržite nas u što većem broju i na stadionu, a mi ćemo dati sve od sebe – i više od toga. Sigurno neće nedostajati želje, snage, bacanja na sve strane, dat ćemo i koji dio tijela za reprezentaciju. Borit ćemo se za sve naše ljude, znajući koliko oni to žele – a nitko ne želi uspjeh više nego mi. Zajedno smo jači, oni su naš ne samo dvanaesti igrač, nego i petnaesti i trideseti. Svi zajedno želimo vidjeti Hrvatsku na vrhu – zaključio je Rakitić.

Foto: Press – HNS