fbpx

Ivana Radovniković: Ljudi me prepoznaju i po boji glasa!

Ivana RadovnikovićIvana Radovniković bez glazbe ne bi mogla živjeti. Kaže da pjeva svaki dan. Osim u pjevanju, pjevačica se odlično snalazi u organizaciji, ali ne voli kućanske poslove. Ivana je izdala novu pjesmu ‘Traje noć’. U razgovoru za portal Scena.hr Ivana je ispričala kako je pjesma nastala. Lijepa glazbenica je zadovoljna načinom na koji gradi svoju karijeru. A doznali smo i neke zanimljivosti iz njezinog života.

Scena: O čemu govori vaša nova pjesma ‘Traje noć’?
Pjesma prati sve one osjećaje koje vrlo često povezujemo s ljetnim simpatijama i ljubavima, a romantici koji potpisuju su Ivan Dečak i Tomislav Susak iz Vatre.

Scena: Koliko vam je važno da se možete svojim razmišljanjima i stavovima uklopiti u pjesmu?
Vrlo. Iskreno ne mogu ni zamisliti da pjevam nešto u što ne vjerujem. Mnogo je lakše kad pjevate o nečem što ste iskusili iako ne mora ni to biti nužno ako znate dobro slušati ljude i njihove priče onda ih na neki način proživljavate s njima.

Ivana Radovnikovic_3Scena: Samozatajna ste, polako gradite svoju karijeru, je li to teži put?
Mislim da bi za mene mnogo teži put bio da glumim nekoga tko nisam, ovako sam jako sretna načinom na koji funkcioniram.

Scena: Kako pjesme nađu put do vas?
Uglavnom pišem i sama, ali uvijek sam otvorena za tuđe ideje pa je tako i ova pjesma jedno popodne na kavi na ‘prvu’ zaokupila moju pažnju. A već sljedećeg dana, Tomo, Ivan i ja bili smo u studiju i snimali.

Scena: Je li bilo suza zbog ljubavi?
A bilo ih je. Mnogi tekstovi tada napisani još su negdje na dnu ladice i čekaju neko svoje vrijeme.

Scena: Koja je vaša prva asocijacija na noć?
Uvijek na izlazak van.

Scena: Koji su vam se planovi u karijeri ostvarili, a koji nisu?
Za sada mnogi, iako uvijek težim boljem kako bi mi i dalje sve bilo zanimljivo pa da uvijek iznova imam strast prema glazbi. Ne mogu reći da sam imala neke ciljeve koji su bili toliko nedostižni da su u startu propali iz istog razloga. Korak po korak, u svemu, to je jedini plan koji imam.

Scena: Jeste li ikad željeli odustati od pjevanja?
Nikada. Pjevam svaki dan. Eventualno da ostanem bez glasa.

Ivana Radovnikovic_1Scena: Najuzbudljiviji period u vašoj karijeri?
Svaki projekt na kojem sam radila mi je u tom trenu najuzbudljiviji. Teško je izdvojiti neki. Ako moram onda bi to bio ciklus koncerata u ‘Maloj sceni’ jer je sve bilo na leđima mog tima i mene. Ali je izazov iz ničega napraviti nešto.

Scena: Najveće razočarenje na glazbenoj sceni? I možete li dostojno živjeti samo od glazbe?
Nisam nikada idealizirala estradu tako da se nisam imala u što razočarati. Sve ima svoje dobre i loše strane pa ni glazbena scena nije iznimka. Od glazbe se može i vise nego dostojno živjeti samo što svatko ima svoj stil života koji ponekad možda nije u skladu s mogućnostima, tu nastaje problem. Kod mene to nije slučaj jer moja karijera je nakon fakulteta otišla i u tom smjeru pa sam se posvetila i svojim drugim interesima koji me jako vesele i ispunjavaju.

Scena: U čemu ste jako dobra, a čemu malo manje?
Jako sam dobra u komunikaciji i organizaciji, ali recimo nikako nisam dobra u kućanskim poslovima. S peglom u ruci me nikad nećete vidjet.

Scena: Najluđa ponuda vašeg obožavatelja bila je…?
Prsten!

Scena: Što možemo očekivati u budućnosti od vas?
Jako puno dobrih pjesama.

Scena: Prepoznaju li vas blagajnice u trgovini?
Iako se trudim uvijek biti ‘inkognito’. Tete me uvijek prepoznaju čim progovorim, ali kažu mi da je to kompliment jer prepoznaju moju boju glasa.

Ivana Radovnikovic_2Scena: Je li vas ikad uhvatila velika trema na nastupu?
Bilo ih je, iako mi se to događa vrlo rijetko. Jednom sam zaboravila neki tekst i nisam se mogla sjetiti do zadnjeg trena. Tada svaka sekunda traje kao sat.

Scena: Hoćemo li vas ikad vidjeti u seksi korzetu?
Sumnjam, osim ako ne postanem model neke marke donjeg rublja, za koji bi poznavajući mene, prije napravila reklamnu pjesmu nego bila model.

Scena: Biste li voljeli napraviti nešto ludo, ako da što?
Adrenalinski sportovi su mi svi privlačni, ali od nekih ludih stvari, koje su mi u zadnje vrijeme ‘pale na napamet’, je probati bočno parkirati šleper.

Poslušajte ”Traje noć’:

[vsw id=”bKtkRR4nCsA” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]