fbpx

Katarina Baban: Od pucanja igle do brenda Lilith

Otvorenje showrooma…

GLUMICA U SVIJETU MODE: Škola za modu i dizajn Profokus Katarini je otkrila tajne uspješnog dizajna i omogućila da lijepa glumica ostvari svoj san

– Da mi je netko prije nekoliko godina rekao da ću se baviti dizajnom, ne bih vjerovala. Ispunio mi se veliki san. Zaista sam jako sretna jer sam krenula u to – rekla je lijepa glumica za portal Scena.hr. Katarina Baban jučer je u Zagrebu otvorila showroom Lilith. Glumica se prisjetila kako je započela njezina modna priča.

Katarina Baban

– Kad sam majci rekla da bih željela naučiti šivati, majka je mislila da je to još jedna od mojih ideja koje će me proći kroz nekoliko sati. No ja sam u ovoj ideji ustrajala. I tako je jedna stvar je vodila k drugoj. Upisala sam Školu za modu i dizajn Profokus i nakon toga sam odlučila da se dizajnu potpuno posvetim – otkrila je Katarina. Dodaje kako je puno naučila u Profokusu.
– Škola je genijalna i jako kvalitetna jer u Profokusu naučiš dizajniranje, izradu krojeva i šivati. Sve što je važno u tom poslu – naglasila je. Katarina kaže da joj je najdraže bilo raditi s ravnateljicom Učilišta Profokus, Brankom Vučetić Atletić, koja predaje konstrukciju.

 

– Šivanje me pKatarina Baban, Kristina, Brankaonekad izluđivalo, a konstrukciju sam jako voljela. Kod šivanja treba puno strpljenja. Pucao je konac, pucale su igle… Mislim da nikome nisu toliko pucale igle kao meni – kazala je Katarina kroz smijeh. Glumici se sviđa i kostimografija, no ne želi se upuštati u to jer smatra da još nije spremna. Katarinu su jučer došle podržati brojne glumačke kolegice, njezina obitelj i dečko Igor. Glumica uživa u ljubavi, ali o vjenčanju još ne razmišlja. Ipak, kad dođe taj veliki dan, kazala je kako tada neće šivati svoju vjenčanicu.

Katarina Baban

– Ne, jer se kaže da mladenka ne smije sebi šivati vjenčanicu. I generalno šivati vjenčanice je izuzetno zahtjevno, i to mogu samo veliki majstori – objasnila je Katarina. Iako se posvetila dizajnu, Katarina nije zapustila ni glumu. Trenutno se priprema za ulogu u predstavi ‘Važno je zvati se Ernest’. Na otvorenje showrooma došle su brojne zvijezde, među njima Petra Kurtela, Sementa Rajhard, Kristina Krepela, Katarina Strahinić, Sandra Lončarić Tankosić, Branka Vučetić Atletić, Kristina Atletić, Ecija Ivušić, Sonja Kovač, Petra Cicvarić, Matko Knešaurek, Duško Valentić, Ana – Marija Percaić…

Foto: Scena.hr