fbpx

Mala scena i Teatar Tirena: Projekt Glumim, dakle jesam!

Zagreb…

Mala scenaNa konferenciji za medije, kazalište Mala scena i partner Teatar Tirena predstavili su projekt Glumim, dakle jesam! u sklopu natječaja Umjetnost i kultura za mlade.
Voditeljice projekta, Tena Bosek i Jelena Vignjević iz Male scene, predstavile su provedbu projekta kroz četiri faze u vremenskom razdoblju od 14 mjeseci te su naglasile kako će zahvaljujući bespovratnim sredstvima, mladi iz Daruvara i Pakraca, razvijati socijalne i kreativne vještine te jačati samopouzdanje kroz umjetničko-kreativne radionice u svrhu prevencije antisocijalnog ponašanja.
Ines Škuflić Horvat i Nina Horvat iz Teatra Tirena istaknule su kako je najveća vrijednost spomenutog projekta, u sredinama u kojima ne postoji veliki broj kulturnih sadržaja, mladima širiti vidike i upoznati ih s mogućnostima pri izboru karijera. Polaznici će sudjelovati u cijelom procesu nastajanja kazališne predstave, koja će se nastati temeljem njihovih improvizacija, interesa, stavova i misli.
Likovnim radionicama nastojat ćemo oživjeti neke stare zanate kojima ćemo pridodati suvremenu kreativnost te tako mlade od 15 do 25 godina zainteresirati za neka zanimanja koja su pomalo zaboravljena, no i dalje vrlo vrijedna, rekli su Ida Loher i Leo Vukelić, jedni od voditelja radionica.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 826.720,53 kuna, dok je iznos od 702.712,45 kuna osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak sredstava osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Natječaj Umjetnost i kultura za mlade Ministarstva kulture Republike Hrvatske iz Europskog socijalnog fonda izazvao je najveći interes prijavitelja, njih ukupno 328, dok su Mala scena u partnerstvu s Teatrom Tirena jedni od 11 nositelja kojima su dodijeljena bespovratna sredstva kojim se financira priprema, produkcija i provedba kulturnih i umjetničkih programa.

Foto: Press