fbpx

Medeni i divlji – preslatke životinjice

Zagreb…

Dokumentarni film Medeni i divlji – preslatke životinjice u subotu na HRT-u

Medeni i divljiHrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu 11. srpnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati prikazuje dokumentarni film Medeni i divlji: preslatke životinjice.
Prva godina u životu divlje životinje je najvažnija! Hoće li dobiti dovoljno hrane? Kako će se nositi sa suparništvom među braćom i sa stalnom opasnosti od Medeni i divljigrabežljivaca?
Nizom dirljivih, povezanih priča otkrivamo sve te opasnosti. Ni jedno novorođenče nije pošteđeno borbe, ni jedan roditelj imun na tjeskobu. Male lisice, ždralovi i divlje svinje, svi se suočavaju s istim izazovima. Ali priroda je katkad blagonaklona. Svojoj djeci daje malu prednost.
Svake godine kad Sjevernim morem bjesne uragani, sivi tuljani s Helgolanda kote mlade. Teško je zamisliti neugodnije doba za dolazak na svijet, ali mladunčad je spremna za studeni ugriz zime jer se rađa s krznom i debelim slojem masti!
I divlje svinje imaju hladan početak života. Mladunčad se rađa prije nego što se otopi prvi snijeg.
Preživljavanje životinjske djece na sjeveru najviše ovisi o iskustvu i brizi njihovih roditelja. Prva godina je najteža. Ako je prežive, nije im zajamčen dug život, ali odatle pa nadalje vjerojatnost preživljavanja raste, baš kao i mladunčad.

Foto: Press