fbpx

Iva Majoli: Bio je neopisiv osjećaj družiti se s Mandelom!

Ekskluzivno:

Iva MajoliIva Majoli je jedna od malobrojnih svjetskih sportašica i zasigurno jedina Hrvatica, koja je imala čast osobno upoznati karizmatičnog borca za ljudska prava, Nelsona Mandelu. Osvajačicu Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu 1997. godine rastužio je odlazak prvog tamnoputog predsjednika Južne Afrike. Iva nikad neće zaboraviti dva tjedna koje je provela u društvu Mandele. Bilo je to prije petnaest godina.
– Nelson me pozvao na humanitarni turnir koji se održavao u Cape Townu, ugostio nas je u svojoj rezidenciji i u dva tjedna nas je upoznao s ljepotama Afrike. On je uistinu bio veliki čovjek. Imao je posebnu energiju. Bio je neopisiv osjećaj razgovarati s njim. Bio je toliko jednostavan, prilagodio se svima. I zaista mogu reći da od svih svjetskih državnika koje sam upoznala, Nelson je bio najveći. Zaista mi je velika čast što sam ga imala prilike upoznati. To su ljudi koji te zauvijek obilježe – rekla je ekskluzivno za portal Scena.hr Iva. Izbornica ženske teniske reprezentacije prisjetila se i razgovora s Mandelom.
– Razgovarali smo o godinama koje je proveo u zatvoru, što je učinio za svoj narod, koje su mu bile težnje… Razgovarali smo o svemu. Volio je ljude i bio je istinski borac za ljudska prava. Svijet je puno izgubio njegovim odlaskom – sjetno je kazala Iva.

Foto: Privatni album