fbpx

Zlato i srebro za Hrvatsku: Veliki uspjeh mladih judaša

Europski kup….

Filip Miljevic, Helena Vukovic, zlato, srebroUz činjenicu da je Zagreb ugostio više od 800 europskih kadeta, organizatori Europskog kupa mogu biti ponosni i na uspjehe mladih hrvatskih judaša. Drugog dana natjecanja osvojene su i dvije medalje na domaćem tatamiju.
Dugački judo dani u Sutinskim vrelima nisu puno iznenadili kada se uzme u obzir da je pristiglo više od 800 natjecatelja iz 32 države. Jedan od najpoznatijih kadetskih natjecanja na svijetu u svom 12. izdanju potvrdio je kvalitetu i veliki interes.
Kad se tome pridodaju zlatna medalja Helene Vuković (+70 kg) te srebro Filipa Miljevića (+90 kg), zadovoljstvo Europskim kupom ne može izostati.
Helena Vuković je potvrdila odličnu formu i veliki talent te je nakon zlata u Italiji i Španjolskoj pridodala i zlato na hrvatskom tlu. Na putu do trona pobijedila je Ukrajinku Merkulovu (ippon), Brazilku Rochu (wazari), Francuskinju Durand (ippon) te u finalu Nizozemku Kamps (wazari).
Filip Miljević je bio još uvjerljiviji na putu do finala. Protiv Rumunja Pescarusa ippon i četiri wazarija, protiv Ukrajinca Knysha ippon i wazari, kao i protiv Brazilca Sant Ana. U finalu je išao na Mađara Sipocza, a iako je Miljević upisao wazari, Mađar je s dva wazarija i ipponom uzeo zlato u Zagrebu.
Spomenimo i kako su Lara Cvjetko (do 57 kg) i Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) upisala peta mjesta, dok su Timon Perić (do 50 kg) i Bruno Katić (do 90 kg) bili deveti.
Sljedeći jaki turnir na domaćem tatamiju je Europski kup za seniore u Dubrovniku (1. i 2. travnja), a brojni judaši i judašice ostaju u Zagrebu i sljedećih dana, kada je na rasporedu pripremni turnir u Domu sportova.

Foto: Press