fbpx

Filozofski teatar: Live stream – Slavoj Žižek

Prvi gost nove sezone je Slavoj Žižek

Filozofski teatar vraća se na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a prvi gost nove sezone filozofska je super zvijezda Slavoj Žižek koji je u samo tjedan dana rasprodao cijelo gledalište kazališta.

Slavoj Žižek

– Kako bi izašli u susret publici koja nije imala priliku doći do svoje ulaznice te gledateljima koji ne žive u Zagrebu a željeli bi pogledati jedan od najpopularnijih programa zagrebačkog HNK kojeg uređuje i vodi Srećko Horvat, 17. siječnja omogućit ćemo prijenos uživo gostovanja Slavoja Žižeka.

Slavoj Žižek

Tema o kojoj će Srećko Horvat razgovarati sa Slavojem Žižekom 17. siječnja aktualna je i intrigantna – Poslije kapitalizma: feudalizam ili komunizam? – poručuju iz HNK.

Prijenos Filozofskog teatra moći će se pratiti putem linka.

Cijena ulaznice za live stream je 40 kuna.

Slavoj Žižek je nekoliko puta gostovao u zagrebačkome HNK, a zahvaljujući Filozofskom teatru uprizorena je i predstava Antigona po njegovu dramskom tekstu u režiji Angele Richter.

Za nastupe toga svjetski poznatog filozofa uobičajeno je da se vrlo brzo razgrabe ulaznice, a tako je bilo i ovog puta. Slavoj Žižek je nazivan Elvisom filozofije i najopasnijim filozofom Zapada, objavio je više od 30 knjiga iz područja filozofije i teorije psihoanalize, među kojima su mnoge prevedene i na hrvatski jezik.

Foto: Press HNK Zagreb: Live stream – Slavoj Žižek