fbpx

Nenad Šoštarić: Mi i dalje sanjamo svoj veliki san

Sad se moramo pripremiti, odmoriti i u potpunosti se posvetiti utakmici s Njemačkom, rekao je Nenad Šoštarić

– Činjenica je da smo odigrali odličnih 40 minuta protiv Norveške i da smo jedino mi i Norveška odigrali pet utakmica u 10 dana. Kao što smo rekli da nema euforije kad pobjeđujemo, tako sad nema nikakve tragedije. Sad se moramo pripremiti, odmoriti i u potpunosti se posvetiti utakmici s Njemačkom. Mislim da im apsolutno možemo parirati. Mi i dalje sanjamo svoj veliki san, a to je polufinale Europskog prvenstva – rekao je Nenad Šoštarić.

Nenad Šoštarić

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija doživjela je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Danskoj. U drugom kolu, drugog kruga natjecanja, skupine 2, Hrvatska je izgubila od Norveške 25:36, ali još uvijek je u igri za polufinale. Sa sedam pogodaka Ćamila Mičijević bila je najbolja u našim redovima. Sedam pogodaka na drugoj strani u samo 36. minuta igre zabila je mlada, izuzetno talentirana i moćna Henny Reistad koja je na kraju bila i igračica susreta.

Nenad Šoštarić

Norveška je tako kolo prije kraja drugog kruga osigurala polufinale. Hrvatska je druga sa šest bodova. Njemačka treća s četiri. Našoj izabranoj vrsti sada slijede tri dana predaha. Inače, Njemačka u susretu prije našega pobijedila Mađarsku 32:25, i ona je ostala u igri za polufinale. Njemice u ponedjeljak imaju susret sa svjetskim prvakinjama Nizozemkama i moraju ga dobiti da bi s Hrvatskom odlučivale o tome tko će u polufinale.

EHF EURO 2020: SKUPINA II, 2. KOLO
HRVATSKA – NORVEŠKA 25:26
NJEMAČKA – MAĐARSKA 32:25

Foto: Press – HRS