fbpx

Nova premijera u HNK: Ispravci ritma

Zagreb…

Ispravci ritmaDrama HNK u Zagrebu koprodukciji s kazališnim kolektivom BADco. i Dubrovačkim ljetnim igrama priprema novu premijeru – Ispravci ritma koja će se održati 18. studenoga 2017. godine s početkom u 21.30 sati.
Predstava Ispravci ritma nastaje na tragu pripovijetke Pavla Pavličića Dobri duh Zagreba. Autor teksta je Goran Ferčec, a redatelj Goran Sergej Pristaš. Koreografkinja je Nikolina Pristaš, dramaturzi Ivana Ivković, Tomislav Medak i Diana Meheik, autor slika i scenografije Marko Tadić, kostimograf Silvio Vujičić, autori glazbe i zvuka Radu Malfatti, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, glazbu na trombonu izvodi Ivan Bošnjak, a producent je Danijel Popović.
U predstavi glume Livio Badurina, Mislav Čavajda, Dušan Gojić, Ana Kreitmeyer i Nikolina Pristaš.
Ispravci RitmaPredstava se postavlja u Tonskom studiju Hrvatskoga narodnog kazališta koji kroz izvedbu postaje opservatorij za ritmoanalizu kakvu je predlagao francuski filozof Henri Lefebvre u svojem djelu Éléments de rythmanalyse opisujući pogled kroz prozor kao istodobnu smještenost unutar i izvana, mjesto s kojega se tijelom može reflektirati društvene, intimne i biološke ritmove.
Neka od pitanja koja postavlja predstava Ispravci ritma su:
Stradavaju li samo oni koji ritam zločina prestanu osjećati? Zašto su mu se ruke tresle dok je otvarao novine? Je li ubrzanje ritma bilo jedini izlaz?

Foto: Press