fbpx

Od večeras nova domaća humoristična serija Ko te šiša

Zagreb…

Na Hrvatskoj radioteleviziji nova domaća humoristična serija Ko te šiša

Igor Šeregi– Ova je HRT-ova komedija situacije po stilu bliska serijama Odmori se, zaslužio si i Stipe u gostima. Imamo sjajnu ekipu, glumci su vični komediji kao žanru, a da smo komedija situacije vidi se po scenografiji jer većinu scena, pa čak i eksterijere, rađena je u studiju – rekao je Igor Šeregi za portal Scena.hr.
Od danas, 7. siječnja 2018. godine s početkom u 20.05 sati, na Prvome programu Hrvatske televizije počinje prikazivanje nove domaće humoristične serije Ko te šiša. Televizijsku seriju od dvadeset tridesetominutnih nastavaka za potrebe javnoga medijskog servisa snimila je produkcijska tvrtka Plavi film. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Strahinić, Željko Duvnjak, Žarko Potočnjak, Mislav Čavajda, Robert Ugrina, Jasmin Telalović, Sara Stanić i drugi. Scenarij potpisuju Petra Venier, Dijana Merdan, Branko Ružić i Koraljka Meštrović, redatelji su Aldo Tardozzi i Igor Šeregi, producent je Igor Vukov, a urednica Jasmina Božinovska Živalj.

Radnja serije Ko te šiša
Ko te šišaNa zagrebačkome donjogradskom trgu, u središtu četvrti, dva su frizerska salona, muški i ženski, te stara gostionica koja je s vremenom postala kafić i kvartovsko okupljalište. Osnovna tema ove humoristične serije neprestana je borba za prestiž između dvoje vlasnika frizerskih salona – muškoga, u vlasništvu Žigmunda Štingla, i ženskoga, čija je vlasnica Božica Režek. I dok je Žigmund tipičan predstavnik staroga kova, konzervativnoga pristupa šišanju i životu, Božica pokušava biti moderna poduzetnica koja često ne bira sredstva kako bi postigla svoje ciljeve – postati najbolji frizer u gradskoj četvrti i dobro udati mlađu kćer. Starija Božičina kći Lili, iako stremi zvjezdanoj slavi, udala se za automehaničara Jožu, dobričinu koji je obožava, ali se ne može pohvaliti da mu posao ide od ruke. Ko te šiša, Ksenija MarinkovicRazočarana Božica stoga se nada kako će za mlađu kćer Sanju ipak pronaći dobrostojećega ženika, naravno, neupitnoga društvenog statusa. Sanja je pak vječno u oblacima, neprestano se traži, često mijenja interese i hobije te se, na Božičin užas, uvijek zaljubljuje u krivoga. Žigmundovi su pomoćnici stari, pomalo nagluhi Ivek koji se skrasio u njihovoj gradskoj četvrti nakon godina lutanja po „belome svetu” i mlada, atraktivna aktivistica Cici, koja doduše ne zna šišati, ali zato zna pomoći dvojici Žarko Potočnjakostarjelih zanovijetala da prebrode teške trenutke u borbi za prestiž i pokoji sretni trenutak, i to skuhanom juhicom. Jedina je neutralna zona kafić Pri Taubeku koji drži Matek, Bosanac koji pokušava postati Purger. Frizerski rat ima dakako i razloge koji sežu u prošlost, kada je Žigmundov salon bio jedini u četvrti, a Božica tek njegova mlada pripravnica. Kroz sukobe naših likova, suprotstavljenih na sve moguće i nemoguće načine, gledatelji će se sa smiješkom podsjetiti na mnoge poznate društvene i kulturne sukobe.
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), novu humorističnu seriju Ko te šiša bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Scena.hr