fbpx

Novi vanjskopolitički magazin Agenda: Svijet

Na HRT…

Agenda: SvijetU subotu, 21. rujna u 15.50 sati na Prvom programu HTV-a (HRT-HTV1) kreće novi vanjskopolitički magazin Agenda: Svijet, koji će uređivati i voditi Danko Družijanić i Alenka Marina, a donosit će aktualne vanjskopolitičke događaje i priče naših reportera.
– Svijet je u previranju. Svakodnevno svjedočimo da višedesetljetni poredak nestaje pred našim očima, a utješna ravnoteža prepušta mjesto iznenađenjima, neshvatljivim obratima i novim politikama neočekivanih lidera. I hrvatski građani najčešće pitaju: “Zašto se to događa?”. Nikada nam kao danas zbivanja udaljena tisućama kilometara nisu bila bliža i toliko utjecala na naše živote. Upravo zato novi vanjskopolitički magazin Hrvatske televizije “Agenda: Svijet” želi informirati, približiti i analizirati svjetske događaje, procese, izazove i prijetnje. Kao što mu I samo ime kaže, novi magazin na svom dnevnom redu ima cijeli svijet. U pola sata, uz reportaže naših izvjestitelja i analize sa stručnjacima i gostima u studiju, donosimo barem dio odgovora na pitanja koja se gomilaju – naglašava urednik Danko Družijanić.
Tako će Agenda: Svijet u prvoj emisiji obrađivati sljedeće teme: je li međunarodna diplomacija približila Beograd i Prištinu konačnom rješenju kosovskog pitanja; tko su Slovenci koji se samoorganiziraju i žele braniti svoju granicu prema Hrvatskoj od ilegalnih migranata; što su donijeli ponovljeni parlamentarni izbori u Izraelu i kakva je sudbina aferama opterećenog Benjamina Netanyahua?
A tu su i reprizna emitiranja – subotom u 22.35 sati na HTV4 i ponedjeljkom na HTV1 u deset minuta poslije ponoći.

Foto: Press – Agenda: Svijet