fbpx

Hrvatska je domaćin Europskog prvenstva u field streličarstvu 2021.

U Poreču od 5. do 12. rujna Europsko prvenstvo u poljskom streličarstvu

Hrvatski streličarski savez (HSS) i Europska streličarska organizacija (WAE) u Poreču od 5. do 12. rujna organiziraju Europsko prvenstvo u poljskom streličarstvu.

streličarstvu

Na prvenstvu će se natjecati 200 streličara iz 21 europske zemlje, u kategorijama seniora i juniora te u divizijama zakrivljenog, složenog i golog luka. Hrvatsku predstavlja 16 reprezentativaca. Među njima je i dvoje streličara koji brane titulu europskih prvaka iz 2019. godine, Domagoj Buden i Amanda Mlinarić. Oboje gađaju složenim lukom, Buden u kategoriji seniora, a Mlinarić u kategoriji juniorki.

strelicarstvu

Mlinarić se nedavno vratila sa svjetskog juniorskog prvenstva na kojem je po drugi put zaredom postala svjetska juniorska prvakinja, tako da su naša očekivanja opravdano vrlo visoka.

streličarstvu

Natjecanje počinje u ponedjeljak, 6. rujna. službenim zagrijavanjem i pregledom opreme natjecatelja. Nakon toga slijedi 2 dana kvalifikacija, u utorak se gađa na nepoznate, a u srijedu na poznate udaljenosti. Četvrtak je rezerviran za kvalifikacijski turnir za Svjetske igre koje će se održati 2022. godine u Birminghamu. U petak slijede pojedinačni, a u subotu ekipni eliminacijski krugovi. Najzanimljivije će biti u subotu i nedjelju kada su na rasporedu mečevi za odličja nakon čega ćemo saznati tko su novi europske prvaci i prvakinje.

Ovo Europsko prvenstvo u field streličarstvu je posebno po tome što će se na njemu prvi puta održati natjecanje u mješovitim ekipama. Mješovita ekipa se sastoji od jednog muškog i jednog ženskog člana koji gađaju u istoj diviziji, istom vrstom luka.

Foto: Press – Hrvatski streličarski savez/Svjetska i Europska streličarska organizacija