fbpx

Kazalište Knap s veseljem najavljuje novu kazališnu sezonu 2021/22.

I ova sezona će se, kao i prethodna, odvijati u izazovnim okolnostima poštujući pritom sve propisane epidemiološke mjere, Knap

– Novu sezonu otvaramo 4. rujna izvedbom kultne knapove predstave Smisao života gospodina Lojtrice u sklopu 12. Ljetnih večeri Teatra Exit, a u spomen na nedavno preminulog redatelja Saše Anočića. Izvedba je u organizaciji Teatra Exit u kojem je Saša godinama radio i stvarao neka od svojih najpoznatijih djela – poručuju iz kazališta.

Knap

Kazalište Knap, nakon stanke uvjetovane obnovama radi potresa, napokon započinje novu kazališnu sezonu.

Knap

Rujan će obilježiti i izvedbe nove knapove predstave Play Harms ili sasvim obične besmislice. Radi se o teatru apsurda te još jednoj u nizu kazališnih uspješnica redatelja Borisa Kovačevića u kojoj glume Marko Hergešić i Filip Detelić.

Premijerna izvedba planirana je u listopadu, a čak tri pretpremijerne izvedbe igrati će u rujnu i to na lokacijama; Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Kazalište Knap te Muzej iluzija.

I ljubitelji amaterizma će u Knapu doći na svoje jer će se od 11. do 17. rujna u dvorištu Centra održati 45. po redu SKAZ tj. Susreti kazališnih amatera Zagreba.

Grad Zagreb u suradnji s Centrom već 45 godina organizira ovaj značajan događaj za kazališni amaterizam koji daje uvid u aktivnost i raznovrsnost amaterskih kazališnih grupa. Unatoč velikom interesu i na ovogodišnjem Skazu će, radi poštivanja mjera o okupljanju, sudjelovati deset kazališnih grupa.

Detaljnije informacije o radu i programu, kako kazališta tako i samog Centra kulture na Peščenici nalaze se na www.knap.hr.

Foto: Press – Samir Cerić Kovačević