fbpx

Petar Tomev Mitrikeski – novo voditeljsko lice u emisiji Peti dan

U osmoj sezoni…

Petar Tomev MitrikeskiEmisija Peti dan vraća se u svojoj osmoj sezoni na Treći program Hrvatske televizije, a u okviru jesenske programske sheme na rasporedu će biti svakoga petka u 21.00 sat. Uz dosadašnje voditelje Mariju Selak, Borisa Jokića, Ninu Raspudića i Aleksandra Musića, koji se voditeljskomu timu pridružio na kraju sedme sezone, emisija Peti dan ima i novo voditeljsko lice – dr. Petra Tomeva Mitrikeskog.
Dr. Petar Tomev Mitrikeski, znanstvenik i molekularni biolog, znanstveni je suradnik zaposlen u Institutu za istraživanje i razvoj održivih ekosustava u Zagrebu i vanjski suradnik Zavoda za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković te Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na kojemu studentima antropologije i psihologije predaje genetiku. Diplomirao je molekularnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojemu je i magistrirao te doktorirao. Znanstvenik je koji se bavi molekularnom genetikom proučavajući mehanizme genetičke rekombinacije te popravka oštećene nasljedne tvari (DNA). Osim znanstvenih radova iz genetike povremeno objavljuje eseje te drži predavanja o odnosu znanosti i kršćanskih vjerovanja. Predmet je njegova zanimanja i filozofija, osobito metafizika i epistemologija, te povijest.
Emisija Peti dan u novoj sezoni donosi mnoštvo novih aktualnih i zanimljivih tema te rasprava s uglednim gostima, a osim na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) moći će se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press