fbpx

Hana Hegedušić: Najradije pjevam mamine, tatine i Arsenove pjesme

Za portal Scena.hr…

Glumica i članica benda ‘Kaj te briga’ kaže da te pjesme u njoj probude jake emocije

Hana HegedušićOsim glume, Hana Hegedušić ima još jednu veliku strast – strast prema glazbi.
– Glazba na mene djeluje ljekovito. Naravno, ne bilo koja glazba. Prepuštanje glazbi je za mene kao prepuštanje moru – kazala je zvijezda mjuzikla Pacijenti za portal Scena.hr. Hana je članica benda ‘Kaj te briga‘.
– Glavni krivac za ‘Kaj te briga‘ je Petar Eldan, pijanist ili kako ga mi zovemo klavijator, inače profesor klavira na glazbenoj školi u Varaždinu. Bend je nastao spontano, na nagovor maloprije spomenutog ‘klavijatora’. On je između ostalog i izvrstan skladatelj, pa smo krenuli u stvaranje našeg benda. Prvo nam se priključio Aleksandar Vešić na ebassu, također profesor, i tako smo postali trio – prisjetila se lijepa Hana. Kaže da su ime bendu dali na jednom divnom tulumu iza ponoći.
– Kasnije smo htjeli uvrstiti i saksofon, pa smo kao gosta Hana Hegedušićpozvali Gordana Peršija, isto profesora. A kad smo se pak odlučili i na podršku ritam sekcije, odnosno bubnjara, pozvali smo u goste Stanislava Muškinju, opet profesora. Ukratko, ja sam u razredu sa samim profesorima i izvrsnim muzičarima – objasnila je umjetnica. Dodaje da se njihov repertoar sastoji od starih dobrih jazz standarda, obrada nekih domaćih i nekih stranih hitova, ali i njihovih autorskih uradaka.
– Skoro svaki naš nastup je anegdota za sebe. Volimo se družiti i volimo svirati zajedno. Ne sviramo baš često, ali to je s neke strane meni i dobro jer se zaželimo jedni drugih. Svima nam je najvažnije da se dobro zabavimo uz vrhunsku svirku i onda to zalijemo vrhunskim pićem – ističe Hana. Kći glazbene dive Ksenije Erker i glazbenika Hrvoja Hegedušića voli pjevati vedre i tužne pjesme.
– Ali ipak… Neke mamine i tatine pjesme, pa Arsenove, probude u meni jake emocije, tako da onda njih volim najviše pjevati – otkrila je. Hana kaže da je u glazbi sama sebi najstroži kritičar.
– Mama uvijek kaže prave stvari jer me najbolje poznaje, a i ona je Ksenija Erker, molim lijepo – naglasila je Hana koja u glazbi nema uzora.
Hana Hegedušić– Od svakog sam pokupila pomalo. Nikad se nisam orijentirala na samo jednu osobu. Malo od mame, malo od tate, malo od kolegica i kolega, da ih sad sve ne nabrajam, potrajalo bi – kazala je glumica i glazbenica. Ovu sezonu Hani je obilježio show ‘Tvoje lice zvuči poznato‘ i mjuzikl Pacijenti.
– Pripreme su naporne i teške i totalno su okupirale moj trenutni život. Premijera je prošla sjajno. U Lisinskom je izrazito teško glumiti jer je dvorana prevelika i trebalo je sve prilagoditi tome – rekla je Hana kojoj se ostvarila želja da radi s Igorom Barberićem.
– I sad u tome uživam kao prasac u majonezi – zaključila je Hana.

Foto: Scena.hr