fbpx

Video: Premijerno 30. svibnja – Film Oslo

Na HBO GO-u film Oslo

Novi HBO film Oslo, s Ruth Wilson i Andrewom Scottom u glavnim ulogama, imat će premijeru 30. svibnja na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu biti prikazan 20. lipnja u 20.00 sati.

Oslo

Adaptiran prema istoimenoj, Tonyjem nagrađenoj drami, „Oslo” se temelji na istinitoj priči o pregovorima između neumoljivih neprijatelja. Film prati tajne pozadinske razgovore, neočekivana prijateljstva i tiho junaštvo male, ali posvećene skupine Izraelaca i Palestinaca, plus jednog norveškog para, koji su doveli do mirovnog sporazuma u Oslu 1993.

Oslo

Glavne uloge nose dobitnica Zlatnog globusa Ruth Wilson (“Njegova mračna građa”, „Gospođa Wilson”) kao Mona Juul, norveška ministrica vanjskih poslova, i Emmyjem nominiran Andrew Scott („Fleabag”, „Black Mirror”) kao Terje Rød-Larsen, norveški sociolog i Monin suprug.

U ostalim ulogama pojavljuju se Salim Daw kao Ahmed Qurie, ministar financija Palestinske oslobodilačke organizacije, Waleed Zuaiter kao njegov suradnik Hassan Asfour, Jeff Wilbusch kao Uri Savir, direktor izraelskog ministarstva vanjskih poslova, dok ostatak glumačke ekipe čine Igal Naor, Dov Glickman, Rotem Keinan, Itzik Cohen, Tobias Zilliacus i Sasson Gabay.

Scenarist i izvršni producent filma je dobitnik Tony nagrade J.T. Rogers, zaslužan i za kazališnu dramu. Tonyjem okrunjen Bartlett Sher stoji iza režije, a zajedno s Cambrom Overend potpisuje i izvršnu produkciju. Izvršni producenti za Marc Platt Productions su Marc Platt, Jared LeBoff i Adam Siegel.

Izvršni producenti za DreamWorks Pictures su Kristie Macosko Krieger i Steven Spielberg, a David Litvak za Bold Films. Holly Bario je producentica za DreamWorks Pictures, a Michel Litvak, Gary Michael Walters, i Svetlana Metkina za Bold Films. Produkciju potpisuje Mark Taylor.

Foto: Press
Video: