Koncert u sjećanje na Arsena: Gabi Novak, Matija Dedić, Tedi…
By redakcija On 8 lis., 2016 At 08:16 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

KoncertJučer je Zagrebačka filharmonija održala veliki koncert pod nazivom (Ono) sve što znaš o meni u sjećanje na Arsena Dedića. Koncert je na jednom mjestu okupio članove obitelji Dedić – Gabi Novak i Matiju Dedića te Tedija Spalata, klapu Nostalgiju i Klince s Ribnjaka, ali i bogati glazbeni opus Arsenove glazbe, od one za film i tv do njegovih legendarnih pjesama i stihova kojima je obilježio generacije.
Moderato cantabile, O mladosti, Kuća pored mora, Tvoje nježne godine, Himna zadrugara… nizala su se remek djela proizašla iz Arsenova skladateljskog pera, autorske genijalnosti i pjesničke duše. Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića izvedbama njegove filmske glazbe (U registraturi, Gospoda Matija DedićGlembajevi, Jedrima oko svijeta, Vlak u snijegu), dala je dostojanstven hommage njegovom opusu glazbe za film i tv kojom je obilježio kinematografiju ovih prostora. Klinci s Ribnjaka podsjetili su na posebnu konekciju koju je Arsen imao s djecom, s mladosti kojoj je u naslijeđe ostavio neke od najljepših dječjih pjesama po kojima će generacije pamtiti svoje djetinjstvo.
Sjajni Matija Dedić još je jednom na pozornici Lisinskog okupio sve – od Gabi NovakArsenovih glazbenih suradnika do presjeka bogatog opusa Arsenove glazbe. Još jednom je briljirao u svom dijalogu s klavirom putem kojega su Arsenove pjesme lako i snažno kao i uvijek, našle put do publike.
Dašak Dalmacije i trag koji je ostavila u Arsenovu životu maestralno su prenijeli Tedi Spalato i klapa Nostalgija. Ipak, pojava Gabi Novak na pozornici bila je onaj posebni pečat koncertu zbog kojeg će ostati u sjećanju svima koji su imali priliku biti na njemu.
Dvorana Lisinski je bila dupkom puna. Koncertu je prisustvovao i velik broj ljudi iz društvenog i javnog života, prijatelji i suradnici obitelji Dedić.
Ovaj koncet ujedno je otvorio novi OFF ciklus Zagrebačke filharmonije. OFF ciklus predstavit će zanimljivu kombinaciju klasične glazbe i drugih glazbenih žanrova kojima će uspješno biti nastavljen niz započet večerašnjim koncertom.

Foto: Press

comment closed