HNK poklanja publici koncert ‘Dunja Vejzović Masterclass!
Piše: redakcija On 2 ruj., 2015 At 02:37 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Dunja VejzovićNa početku nove kazališne sezone, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca svojoj publici poklanja tradicionalni koncert ‘Dunja Vejzović Masterclass‘. Riječ je o završnom koncertu polaznika majstorskog tečaja operne dive međunarodne reputacije Dunje Vejzović, i posebne gošće prošle riječke sezone. Koncert je na programu u subotu, 5. rujna 2015. s početkom u 20.00 sati, a ulaz je slobodan  (uz obavezno ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta).
Uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka, nastupaju mladi, iznimno talentirani pjevači: Dario Bercich, Marta Bradić Matišić, Antonia Dunjko, Viktoria Đurek, Barbara Felicitas Marin, Silke Harstang, Damir Klačar, Sophie Klaussmann, Luka Ortar, Matej Petrić i Petra Vrh Vrezec.
Posebna je gošća sopranistica Svetlana Doneva koja je nakon debija u glavnom gradu rodne Bugarske, ostvarila međunarodnu karijeru nastupajući u opernim produkcijama u  Zurichu, gdje je 2002. bila alternacija slavnoj Editi Gruberovoj kao Donizettijeva Maria Stuarda, potom u Palma di Mallorci i Barceloni gdje je pjevala Violettu i Gildu, koju je pak pjevala i u Rimu. Veliki je uspjeh ostvarila pjevajući prvi put Donnu Annu u „Don Giovanniju“ na Festivalu Feldkirh. Osim toga nastupila je i na opernim pozornicama  u Marseilleu, Salzburgu, Parizu… Kao koncertna pjevačica predstavila se u Španjolskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Argentini, Italiji i Japanu.
Na programu ovogodišnjeg riječkog koncerta polaznika masterclassa Dunje Vejzović su arije iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Donizettija, Mozarta, Straussa, Glinke i Leharove operete.
Stručan odabir primadone Dunje Vejzović, iskusne pedagoginje i njen rad s talentima tijekom petnaestak godina ovih majstorskih tečajeva dokazuje činjenica da su svi bivši polaznici danas mahom zapaženi pjevači u opernim produkcijama u svijetu, od Berlina, Hannovera i Stuttgarta do Züricha i drugdje.
Dunja Vejzović Masterclass – koncert opernih arija za početak sezone
Dirigent: Mladen Tarbuk
Koncertni majstor: Danijela Maras Mendiković
Inspicijentica: Vesna Marinac

Foto: Press

comment closed