fbpx

Matija Dedić na Sceni Amadeo: Arsenu u spomen

Scena Amadeo…

Matija DedićNakon zapaženog nastupa u ZKM-u Matija Dedić će na Sceni Amadeo predstaviti svoj danas već kultni album ‘Matija svira Arsena‘ i to 4. srpnja, na godišnjicu posljednjeg Arsenovog koncerta u životu na kojem je nastupio zajedno s Gabi Novak, Leom Deklevom i maestrom Brankom Bulićem Bulom. Radilo se o dobrotvornom koncertu čiji je prihod bio namijenjen humanitarnoj akciji ‘Korak u život’.
– Njegovim odlaskom svijet je izgubio genijalnog glazbenika, kantautora i pjesnika, a Scena Amadeo dragog prijatelja, čovjeka čija je potpora bila presudna u vremenima kad smo se s pravom pitali ima li smisla nastaviti dalje. Jer, Arsen je volio Amadeo, a Amadeo je volio i voli Arsena! – Scena Amadeo.
Za vrijeme koncerta publika će imati priliku vidjeti izbor fotografija s brojnih Arsenovih nastupa na Sceni Amadeo, Matija Dedićte nakon koncerta projekciju dokumentarnog filma o Arsenu ‘Moj zanat’ redatelja Mladena Matičevića.
U svom komentaru Matijinog koncerta Matija svira Arsena A. Dragaš je napisao:
– …otkako je otišao Arsen, na neki smo način svi ostavljeni sami poput pseta… srećom, Matija je tu da nam ponudi nova ‘čitanja’ očevih skladbi, kao ljekovitu osobnu misiju, prekrasnu glazbu za naše razgovore sa svojim najmilijim pokojnicima i pozivnicu drugim talentiranim izvođačima da prilože vlastita ‘čitanja’ Arsenove besmrtne pjesmarice koja može istrpjeti stilski raznolike pa i drastično drugačije verzije.
U slučaju kiše koncert će se održati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski – Cijena ulaznice: 90,00 kn.

Foto: Press – Mare Milin