fbpx

Video – Klapa Sveti Juraj HRM: Plovit se mora

Klapa Sveti Juraj HRM predstavlja spot za novu pjesmu

– Veliko i od srca hvala čelnim ljudima Plovputa i članovima posade broda Svilaja na čelu s kapetanom Antoniom Botterijem, kao i Sindikatu pomoraca Hrvatske na pomoći i susretljivosti prigodom snimanja ovog spota kojeg od srca posvećujemo svim našim pomorcima koji plove hrvatskim Jadranom te onima koji plove po svim morima svijeta – rekao je Marko Bralić.

Klapa

Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice pred kraj godine i ususret svojem slavljeničkom razdoblju snimila je spot za novu pjesmu Plovit se mora, kojim ujedno najavljuje novi album u povodu 20 godina djelovanja! Taj okrugli “rođendan” obilježavaju 12. siječnja 2021. A koliko im more znači, najbolje se ogleda u stihu: “Ne mora se živit, ali plovit se mora!”

Klapa

Svoje su glasove za novu pjesmu udružili s uspješnim i poznatim autorima. Glazbu i tekst potpisuje Tonći Ćićerić, dirigent orkestra HRM-a, aranžman Nenad Šiškov, a snimanje i režiju spota Hrvoje Svalina. Snimke dronom djelo su Jerka Kalajžića, dok je snimatelj bio Zvonimir Ramić. Spot je snimljen na plovidbi broda Svilaja po širem području splitskog arhipelaga i na svjetioniku Hrid Mulo jugozapadno od Rogoznice. Ususret obilježavanju velike godišnjice rada početkom iduće godine, u pripremi je i novi album pod nazivom Plovit se mora, na kojem će se naći najuspješnija glazbena ostvarenja mornaričke klape iz Splita, a koja su snimljena u proteklih 5 godina. Upravo je toliko godina prošlo od objavljivanja njihova posljednjega diskografskog izdanja Scardone.

Foto: Press – Klapa Sveti Juraj HRM
Video: