fbpx

Petra Marendić osvojila srebrnu medalju na SP u Irskoj

Stipendistica Zaklade Marin Čilić Petra Marendić druga na svijetu

– Ovo je moja prva medalja sa svjetskih prvenstava i uistinu sam presretna zbog nje, pogotovo zbog načina na koji je osvojena. Kao i mnoge druge kolege sportaše i nas jedriličare korona je spriječila da se natječemo u regatama i treniramo željenim ritmom.

Petra Marendić

Uz to, svjetsko prvenstvo se održalo u Irskoj, u Sjevernom moru koje je zbog čestih promjena vjetra, struja i valova među najtežim morima za jedrenje. Moje prvo jedrenje u tom moru i odmah medalja! Ovakav uspjeh silno mi znači i daje mi motivaciju da budem ustrajna u svom snu i da jednom jedrim na Olimpijskim igrama.

Petra Marendić

Presretna sam i radi mog kluba, jer je ovaj rezultat, nakon nastupa Tončija Stipanovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, donio svima nama još jedno veselje – kaže Petra Marendić.

– Uvijek nas veseli kad nas stipendisti obraduju nekim novim vrhunskim dostignućem ili sjajnim rezultatom, a prije nekoliko dana to je učinila Petra Marendić, stipendistica Zaklade Marin Čilić u generaciji 2020./2021. – poručuju iz zaklade.

Nakon što je prošle godine u Portugalu postala europska prvakinja u klasi Laser 4.7 (ILCA 4), sada je na Svjetskom prvenstvu u Irskoj u istoj klasi osvojila srebro. Uspjeh je tim vredniji kad se zna da će Petra tek napuniti 16 godina, a srebrnu medalju osvojila je u konkurenciji do 18.

O članici splitskog Mornara (iz kojeg je i dvostruki osvajač olimpijske medalje Tonči Stipanović, što dovoljno govori o kvaliteti rada u klubu), već neko vrijeme se govori kao o “izuzetno talentiranom jedriličarskom čudu”.

Petra Marendić je to u nekoliko navrata i potvrdila sjajnim rezultatima, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, pa su uspjesi u Portugalu i Irskoj bili nastavak uspješnog puta mlade sportašice.

Ako nastavi ovako, Hrvatska će u ambicioznoj Petri za koju godinu imati jaki adut za osvajanje novih medalja u sportu koji nam je već mnogo puta donio razloga za slavlje na najvećim svjetskim natjecanjima.

Foto: Press