fbpx

Premijerno serija Dnevnik velikog Perice

Od ponedjeljka na HTV1 Dnevnik velikog Perice

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 8. ožujka 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.05 sati počinje s premijernim prikazivanjem nove domaće serije Dnevnik velikog Perice.

Dnevnik velikog Perice

Radnja serije Dnevnik velikog Perice zbiva se tridesetak godina nakon radnje kultnog filma Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli”. Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produžujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu.

Kroz šest pedesetominutnih epizoda pratimo zbivanja u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji.

Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, odvija se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi.

Dnevnik velikog Perice

Perica Šafranek sada je odrastao čovjek i radi kao profesor hrvatsko-srpskog jezika u zagrebačkoj osnovnoj školi. Sanja o tome da postane pjevač popularnih šlagera, no nema hrabrosti to priznati svojoj ženi Željki, daktilografkinji u milicijskoj stanici.

Perica i Željka nemaju djece i već deset godina žive u stanu s Peričinom mamom Anom Šafranek na Gornjem gradu. Peričin najbolji prijatelj Žnida sin je pokojnog vlasnika gostionice Žnidaršića koja je u međuvremenu nacionalizirana, no Žnida iz nje svakodnevno vodi svoje ne baš legalne poslove. Smrt Peričinog tetka Ernesta Fulira pokrenut će događaje koji će iz temelja izmijeniti živote junaka ove priče.

Dnevnik velikog Perice

U seriji Dnevnik velikog Perice će se pojaviti i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici.

Dnevnik velikog Perice

Glazba čini važan dio serije Dnevnik velikog Perice, a u novim aranžmanima ponovno ćemo slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi.
Uloge: Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo

Dnevnik velikog Perice
Scenarij: Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan
Režija: Vinko Brešan
Produkcija: Croatia film za HRT
Direktor fotografije: Radislav Jovanov Gonzo
Izvršni producenti: Suzana Pandek i Albino Uršić
Producenti: Biserka Mihelić i Željko Zima
Urednica: Zinka Kiseljak

Foto: Press