fbpx

Princ Charles i vojvodstvo Cornwall – iza kulisa vojvodstva Cornwall

HRT…

Dokumentarni film Princ Charles i vojvodstvo Cornwall

Prince Charles_CornwallHrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 13. svibnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u večernjem terminu od 23.25 sati prikazuje dvodijelni dokumentarni film Princ Charles i vojvodstvo Cornwall.
Princ od Walesa već pedeset godina nosi i naslov vojvode od Cornwalla. U povodu te obljetnice snimljen je ovaj dvodijelni dokumentarni film. Istražujemo jedinstvenu instituciju staru 700 godina, koja je istodobno drevni kraljevski posjed i napredna suvremena tvrtka pod vodstvom princa Charlesa.
Reporteri BBC-ja cijelu su godinu proveli iza kulisa vojvodstva Cornwall, razgovarali sa zaposlenicima i zakupcima te snimali svakodnevne aktivnosti. Kamere prate princa Charlesa – zemljoposjednika, najmodavca i farmera.
Vojvodstvo CornwallEkskluzivne snimke i intervjui s princom Charlesom prikazuju kako upravlja Vojvodstvom vodeći se osobnim uvjerenjem da gospodarski razvoj mora biti usklađen s prirodom i interesima lokalne zajednice.
Vojvodstvo Cornwall obuhvaća posjede na zapadu Engleske i Walesa, ali i u središtu Londona. Osigurava osobni prihod princu od Walesa otkad je utemeljeno 1337. Danas je to tvrtka koja ostvaruje godišnji profit veći od 20 milijuna funti te financira princa Charlesa, njegovu užu obitelj i dobrotvorna društva. Aktualni vojvoda od Cornwalla, kojeg zaposlenici od milja zovu “šef”, preobrazio je Vojvodstvo.
Film Princ Charles i vojvodstvo Cornwall obiluje iznenađenjima i zanimljivim pojedinostima. Donosi nam informativni prikaz jedinstvene britanske institucije kojom princ od Walesa upravlja već 50 godina, marljivo gradeći naslijeđe za budućnost.

Foto: Press