fbpx

Filip Ude: Medalja je tu i sretan sam zbog toga

Filip Ude brončani na Svjetskom kupu u Sloveniji, Korent peta

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude u svoju bogatu riznicu medalja tako je dodao 15. medalju iz serije Svjetskog kupa, a današnje finale bilo mu je 61. u karijeri na SK-u.

Filip Ude

Finale konja s hvataljkama izborio je s najboljom ocjenom kvalifikacija, a u finalu je njegova ocjena od 14,200 ipak bila treća. Slavio je prošlogodišnji prvak Europe, Albanac ruskog podrijetla Matvei Petrov (14,650), dok je s istom ocjenom srebrni bio Ukrajinac Ilja Kovtun.

Udeova bronca ukupno je 145. medalja hrvatske sportske gimnastike (muški i žene zajedno) u 391 finalu Svjetskog kupa. Ako gledamo samo mušku sportsku gimnastiku, ovo je 113. medalja u 276. finalu.

– Sve je bilo OK do saskoka. Napravio sam C saskok, iako sam imao snage. To mi je u startu uzelo 3 desetinke. Ostatak vježbe je bio čist, nemam nikakve zamjerke. Samo taj saskok. Ali, medalja je tu i sretan sam zbog toga – rekao je Filip Ude koji je odmah nakon nastupa krenuo prema Hrvatskoj jer ga čeka novo pakiranje i put prema drugom Svjetskom kupu u nizu.

Filip Ude, ali i Jakov Vlahek, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić zajedno s trenerima Igorom Križimskim, Markom Brezom, Miroslavom Končarevićem, Kristijanom Vugrinskim i sucima Aidom Badić i Ratkom Vukovićem u srijedu ujutro lete prema Mersinu.

– Nadam se tamo pojačati vježbu i jasno, odraditi je. Nakon Turske, vikend poslije imamo finale CRO-GYM lige u Osijeku i već mjesec dana kasnije čeka nas Svjetsko prvenstvo u Japanu. Zgusnut raspored, na žalost COVID je i dalje u prvom planu, svako natjecanje, pa i ovo u Sloveniji, bilo je nekako u grču zbog svih tih COVID protokola… Nije jednostavno natjecati se u ovo vrijeme, ali borimo se s time, prilagođavamo se situaciji – poručio je Filip Ude.

U drugom hrvatskom finalu danas, još jedna članica čakovečkog GK MZ Macan, Tijana Korent, zauzela je 5. mjesto u finalu preskoka. U svom 34. finalu Svjetskog kupa u karijeri ocijenjena je sa 13,225. Slavila je domaća predstavnica Tjaša Kysselef (13,825).

Rezultati iz Slovenije su na poveznicama:
http://slogym.si/results-men/#1527587722125-364bb26f-47fc
http://slogym.si/results-women-4/#1527681512306-893955ad-48a4

Foto: Press HGS