fbpx

Filip Ude i Tijana Korent u finalu Svjetskog kupa u Kopru

Filip Ude finale konja s hvataljkama izborio je s najboljom ocjenom kvalifikacija

Filip Ude i Tijana Korent plasirali su se u finala Svjetskog gimnastičkog kupa kojemu je od danas do nedjelje domaćin slovenski Koper! Uz odličan čakovečki dvojac, povratnik na najveću scenu, Osječanin Robert Seligman prva je rezerva za finale konja s hvataljkama.

Filip Ude

Filip Ude (GK MZ Macan) finale konja s hvataljkama izborio je s najboljom ocjenom kvalifikacija, 14,200 i to u konkurenciji čak 43 vježbača. Seligman (GD Osijek-Žito) je bio deveti sa 13,350 u svom tek prvom nastupu ove godine.

– Ušao sam u finale kao prvi i sretan sam zbog toga. Nisam u top formi, forma tek raste, tek smo počeli natjecati se, ali nadam se da će iz natjecanja u natjecanje biti sve bolja. Napravio sam dobru vježbu, s nekoliko sitnih grešaka, ali dovoljna je bila za finale. A u finalu samo da napravim cijelu vježbu i da sam zadovoljan – poručio je Filip Ude nakon kvalifikacija.

Na prvom turniru drugog dijela sezone Tijana Korent (GK MZ Macan) finale preskoka osigurala je s 3. ocjenom (13,300), a oboje naših finalista borbu za medalje imati će u subotu.

Naš najbolji parteraš Aurel Benović (GD Osijek-Žito) zbog velike pogreške na 2. dijagonali zauzeo je 36. mjesto (11,500).

– Prije njega je nastupio turski vježbač kojemu je samo pola metra dalje od Aurela puknula noga. Bio je prekid natjecanja, pa hitna… Cijela drama se odvijala Aurelu pred očima. A on i onako ozlijeđen, zamotanih nogu… Dugo je čekao nastup, sve je to gledao sa strane, a to nije lako psihički izdržati i mirno odraditi svoj nastup – komentirao je Aurelov trener i vođa naše delegacije u Sloveniji, Vladimir Mađarević.

U petak, drugog kvalifikacijskog dana u lov na finala će naša dvostruka olimpijka Ana Đerek na gredi i parteru te Tina Zelčić na gredi.

Rezultati iz Slovenije su na poveznici:
http://slogym.si/results-men/
http://slogym.si/results-women-4/

Foto: Press